5 modalități simple de a-ți verifica starea de sănătate în fiecare dimineață

Știai că dimineața este un moment potrivit pentru a face câteva verificări și a descoperi dezechilibre ușoare ale corpului? Acordând atenție următoarelor semne, vei obține informație despre ce se petrece în organismul tău, iar câteva minute suplimentare în baie pot fi extrem de folositoare în menținerea sănătății optime.

separator

1. Verifică-ți culoarea limbii

Dacă tot stai în fața oglinzii, examinează-ți limba. Ideal, limba ar trebui să fie roz deschisă. Alți indicatori de sănătate: limba albă – denotă probleme medicale de stomac și colon, regim alimentar incorect, constipație; limba galbenă/ galben verde – reflux de bilă, probleme de ficat și fiere; vârful roșu – probleme de inimă; limba pe părți roșie – probleme cu tiroida; limba pe părți roasă – deficiențe de minerale.

2. Examinează ochii

Albul ochilor ar trebui să fie un alb sănătos și clar. Galbenul ar putea indica o acumulare de toxine și dezechilibru în corp. Roșu și injectat ar putea indica inflamație, oboseală și stres.

3. Cum îți simți gura și ce gust simți în ea?

Ușor acru este destul de normal dimineața, dar dacă ai un miros neobișnuit de puternic sau o acumulare semnificativă de mâzgă albă în gură sau la colțurile ei, asta ar putea fi un semnal de avertizare că tractul tău digestiv nu funcționează corespunzător, este încărcat cu toxine, suferi de constipație sau ai un regim alimentar defectuos.

4. Examinează pielea

Paliditatea și uscăciunea pielii sunt un semn al deficienței de minerale și vitamine, oboselii, stresului.

5. Testează-ți pH-ul

Dacă ai câteva clipe în plus dimineața, ia-ți hârtia de turnesol și testează pH-ul. Utilizează saliva sau urina, cel de-al doilea rând de urină al zilei îți va da o evaluare mai corectă. Ideal, ar fi să țintești spre un pH neutru sau slab acid. Un corp exagerat de acid sau alcalin poate avea ca rezultat o varietate de probleme medicale. Alimentația joacă și ea un rol. Alimente acidifiante sunt carnea, cerealele, lactatele. Alimente mai alcaline sunt legumele și frunzele verde închis.

Este important să stabilești o relație prietenoasă cu corpul tău!

sursa

Bea zilnic apă cu lămâie dacă ai una din aceste 8 boli. Nu vei mai avea nevoie de medicamente

Unii specialiști spun că apa cu lămâie este cel mai bun aliment cu care să ne începem ziua, înlocuind cu succes cafeaua sau ceaiul.

Apa cu lămâie oferă organismului nostru o mulțime de antioxidanți, proteine, vitamine și alte substanțe care ajută la ameliorarea simptomelor unor boli și la întărirea sistemului imunitar.

Dacă ai una dintre aceste opt probleme, consumă apă cu lămâie în fiecare zi:

– Pietre la rinichi
– Răceală sau gripă
– Reflux gastroesofagian
– Dureri în zona încheieturilor
– Dureri de mușchi
– Unghii îngălbenite sau care se rup ușor
– Acnee
– Kilograme în plus/obezitate

Beneficiile apei cu lămâie 

Apa cu lămâie este benefică pentru sănătatea organismului, în general. Dacă alegi să consumi un pahar de apă cu lămâie dimineața, în loc de cafea sau ceai, vei avea că aceasta: 

– Intensifică metabolismul, arderile de grăsimi, deci, ajută să slăbești!
– Previne răceala, grație vitaminei C.
– Eficientizează digestia. 
– Curăță gura.

sursa

Triunghiul morții. Ce NU ai voie să-l atingi cu mâinile

Triunghiul morții. NU ai voie să-l atingi cu mâinile. Mulți dintre noi știm că există o zonă pe fața noastră numită „triunghiul morții”. Această zonă este deosebit de vulnerabilă. Medicii spun că nu ai voie să o atingi cu mainile, este susceptibilă la infecție.

Cele trei puncte ale sale sunt: ​​Nasul, pliurile nazolabiale și buzele. În această zonă a feței există cel mai mare număr de vase care nu sunt echipate cu supape speciale.

Dacă o infecție pătrunde prin acest triunghi, ea pătrunde inevitabil în creier, ceea ce poate duce la diverse complicații și chiar la moarte. Dermatologii avertizează că ar trebui să limitați cât mai mult posibil atingerea acestei zone cu mâinile.

Acolo există cel mai mare număr de microorganisme periculoase, iar oamenii nici măcar nu se gândesc la asta. Trei probleme principale sunt cunoscute în această zonă a feței: Acestea sunt punctele negre, furunculele și părul din nas.

Furunculele apar din cauza blocării glandei sebacee, după care puroiul se acumulează sub piele. Se poate spune că furunculoza este cea mai periculoasă problemă dermatologică pe care o poate avea oricine.

În niciun caz nu trebuie să încercați să eliminați singur un furuncul. Acasă, puteți folosi o compresă peste noapte cu unguent cu ihtiol, dar este bine să vizitați un specialist.

Punctele negre în medicină se numesc comedoane. Aceasta este, de asemenea, o problemă cu glandele sebacee blocate, dar consecințele acesteia sunt complet diferite.

Pentru a îmbunătăți curățarea feței, vă recomandăm să folosiți măști negre sau să vizitați saloanele de înfrumusețare unde veți primi o curățare profesională. O mască neagră poate fi pregătită și acasă.

Utilizați apă, gelatină și cărbune activat.

Toată lumea are păr pe nas. Și nu e nimic rău în asta. Deși acest lucru nu arată bine din punct de vedere estetic, au o funcție importantă. Experții nu recomandă tăierea sau smulgerea lor, deoarece astfel de proceduri pot provoca infecție.

sursa

Consultații medicale gratuite pentru locuitorii din Nisporeni și servicii medicale stomatologice copiilor din raioanele Criuleni și Strășeni

Orarul consultațiilor profilactice gratuite pentru perioada 25 – 29 martie. Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Astfel, săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în mai multe instituții medicale din raionul Nisporeni și anume:

– pe 27 martie – în Oficiul Medicilor de Familie Bălănești, unde vor ave acces locuitorii satelor  Bălănești, Vânători, Găureni și Păruceni;

– în perioada 28 – 29 martie în Centrul de Sănătate Boldurești, unde vor ave acces locuitorii satelor Brătuleni, Cârnești și Băcșeni.

Tot în această săptămână vor fi prestate gratuit servicii medicale stomatologice copiilor în diferite localități din raioanele Criuleni și Strășeni, și anume:

– în zilele de 25 – 26 martie  – în localitatea Miclești, Criuleni;

– în intervalul 27 – 29 martie  – în localitatea Drăsliceni, Criuleni.

– în zilele de 25 – 26 martie –  în localitatea Vorniceni, Strășeni;

– în perioada  27 – 29 martie –  în localitatea Micleușeni, Strășeni.

Săptămâna trecută 417 copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Tragedie! O fată și-ar fi pus capăt zilelor din cauza unei iubiri
Articolul anterior
Caz terifiant în Capitală. Un cadavru dezmembrat a fost descoperit într-o geantă în sectorul Buiucani
Articolul următor