5 modalități simple de a-ți verifica starea de sănătate în fiecare dimineață

Știai că dimineața este un moment potrivit pentru a face câteva verificări și a descoperi dezechilibre ușoare ale corpului? Acordând atenție următoarelor semne, vei obține informație despre ce se petrece în organismul tău, iar câteva minute suplimentare în baie pot fi extrem de folositoare în menținerea sănătății optime.

separator

1. Verifică-ți culoarea limbii

Dacă tot stai în fața oglinzii, examinează-ți limba. Ideal, limba ar trebui să fie roz deschisă. Alți indicatori de sănătate: limba albă – denotă probleme medicale de stomac și colon, regim alimentar incorect, constipație; limba galbenă/ galben verde – reflux de bilă, probleme de ficat și fiere; vârful roșu – probleme de inimă; limba pe părți roșie – probleme cu tiroida; limba pe părți roasă – deficiențe de minerale.

2. Examinează ochii

Albul ochilor ar trebui să fie un alb sănătos și clar. Galbenul ar putea indica o acumulare de toxine și dezechilibru în corp. Roșu și injectat ar putea indica inflamație, oboseală și stres.

3. Cum îți simți gura și ce gust simți în ea?

Ușor acru este destul de normal dimineața, dar dacă ai un miros neobișnuit de puternic sau o acumulare semnificativă de mâzgă albă în gură sau la colțurile ei, asta ar putea fi un semnal de avertizare că tractul tău digestiv nu funcționează corespunzător, este încărcat cu toxine, suferi de constipație sau ai un regim alimentar defectuos.

4. Examinează pielea

Paliditatea și uscăciunea pielii sunt un semn al deficienței de minerale și vitamine, oboselii, stresului.

5. Testează-ți pH-ul

Dacă ai câteva clipe în plus dimineața, ia-ți hârtia de turnesol și testează pH-ul. Utilizează saliva sau urina, cel de-al doilea rând de urină al zilei îți va da o evaluare mai corectă. Ideal, ar fi să țintești spre un pH neutru sau slab acid. Un corp exagerat de acid sau alcalin poate avea ca rezultat o varietate de probleme medicale. Alimentația joacă și ea un rol. Alimente acidifiante sunt carnea, cerealele, lactatele. Alimente mai alcaline sunt legumele și frunzele verde închis.

Este important să stabilești o relație prietenoasă cu corpul tău!

sursa

Comisia Europeană va anunţa noi reguli privind ambalajele din plastic

Comisia Europeană va anunţa în zilele următoare noi reguli care vizează industria de ambalaje, de la capsulele de cafea şi până la sticlele din plastic de folosinţă unică, în încercarea de a reduce cantitatea de deşeuri generată, transmite Bloomberg.

Noile reglementări sunt destinate creşterii sustenabilităţii ambalajelor, una dintre principalele utilizări ale plasticului şi hârtiei, potrivit unui document de lucru consultat de Bloomberg. Ţările şi firmele din Uniunea Europeană vor trebui să se asigure că ambalajele utilizate de produsele de zi cu zi pot fi reciclate mai uşor sau sunt biodegradabile, transmite Digi24.

„O economie circulară a ambalajelor va ajuta la decuplarea dezvoltării economice de utilizarea resurselor naturale. Cantitatea de ambalaje a crescut mai rapid în ultimii ani decât venitul naţional brut, ceea ce a condus la creşterea emisiilor de CO2 şi a altor emisii poluante, precum şi la supra exploatarea resurselor naturale, a pierderii de diversitate şi la poluare”, se arată în documentul de lucru al Comisiei Europene consultat de Bloomberg.

Noile reguli ar urma să aibă ramificaţii de-a lungul mai multor sectoare, precum producţia de alimente şi fabricaţia produselor chimice. În Uniunea Europeană aproximativ 40% din cantitatea de plastic şi jumătate din cea de hârtie sunt utilizate la ambalaje iar designul lor face deseori dificilă reutilizarea sau reciclarea, scrie Agerpres. Măsurile ar urma să acopere o gamă largă de la abţibildurile de pe mere şi până la pungile de unică folosinţă.

Companiilor li se va cere să folosească cât mai puţine ambalaje, în timp ce ţările vor trebui să se asigure că 65% din totalul deşeurilor de ambalaje sunt reciclate până la finele lui 2025. Potrivit Bloomberg, noile reguli ar urma să fie adoptate miercuri, la pachet cu regulile privind certificatele de eliminare a carbonului.

Un expert în curățenie explică de ce nu trebuie să usuci niciodată hainele pe calorifer, nici măcar iarna

Un expert a avertizat împotriva folosirii radiatorului pentru a usca hainele, deoarece poate face mai mult rău decât bine pe termen lung. Hainele ude adaugă în mod inevitabil umiditate în aer, ceea ce crește riscul de umezeală.

Rebecca Bebbington, expert în consum la NetVoucherCodes, a explicat că procesul duce la mai multă umezeală în aer, ceea ce face ca perioada de uscare să fie mult mai lungă.

Înțeleg de ce fac oamenii acest lucru, dar de fapt crește umiditatea din aer, ceea ce nu este bine”, a adăugat ea. În schimb, încearcă să învârți hainele mai mult, să le spațiezi pe aerator și să folosești lumina naturală care intră”.

Un alt sfat simplu este de a da pur și simplu o centrifugare suplimentară rufelor. Doar încă zece minute în mașina de spălat va elimina și mai multă apă. Când scoți hainele din mașină, acestea vor fi puțin mai uscate înainte de a le pune pe aerator. Hainele ude adaugă în mod inevitabil umiditate în aer, ceea ce crește riscul de umezeală. Acest lucru trebuie evitat.

Cel mai rapid și mai simplu remediu este să deschideți pur și simplu o fereastră. Chiar dacă afară suflă o furtună, deschideți fereastra pentru a favoriza circulația aerului.

Variola maimuței a primit un nou nume. Anunțul făcut de OMS

Variola maimuței a fost redenumită de Organizația Mondială a Sănătății. Până în prezent, această boală a fost cunoscută și sub denumirea de „monkeypox”.

Alertă în Europa. Cazurile de variola maimuței s-au dublat în doar o zi -  Playtech Știri

Monkeypox a fost redenumită „mpox” de către Organizația Mondială a Sănătății, transmite Protv.ro.

„Ambele nume vor fi folosite simultan timp de un an, în timp ce „variola maimuței” este eliminată treptat”, a spus agenția globală, conform SkyNews.

Simptomele variolei maimuței variază, dar includ erupții cutanate, febră, frisoane, ganglioni limfatici inflamați, senzație de epuizare și dureri de cap. Printre simptome se mai numără și leziunile cutanate în zona genitală.

Până în prezent, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 45 de pacienți. Conform Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în total 15 persoane au fost vaccinate împotriva variolei maimuței.

Tragedie! O fată și-ar fi pus capăt zilelor din cauza unei iubiri
Articolul anterior
Caz terifiant în Capitală. Un cadavru dezmembrat a fost descoperit într-o geantă în sectorul Buiucani
Articolul următor