5 modalități simple de a-ți verifica starea de sănătate în fiecare dimineață

Știai că dimineața este un moment potrivit pentru a face câteva verificări și a descoperi dezechilibre ușoare ale corpului? Acordând atenție următoarelor semne, vei obține informație despre ce se petrece în organismul tău, iar câteva minute suplimentare în baie pot fi extrem de folositoare în menținerea sănătății optime.

separator

1. Verifică-ți culoarea limbii

Dacă tot stai în fața oglinzii, examinează-ți limba. Ideal, limba ar trebui să fie roz deschisă. Alți indicatori de sănătate: limba albă – denotă probleme medicale de stomac și colon, regim alimentar incorect, constipație; limba galbenă/ galben verde – reflux de bilă, probleme de ficat și fiere; vârful roșu – probleme de inimă; limba pe părți roșie – probleme cu tiroida; limba pe părți roasă – deficiențe de minerale.

2. Examinează ochii

Albul ochilor ar trebui să fie un alb sănătos și clar. Galbenul ar putea indica o acumulare de toxine și dezechilibru în corp. Roșu și injectat ar putea indica inflamație, oboseală și stres.

3. Cum îți simți gura și ce gust simți în ea?

Ușor acru este destul de normal dimineața, dar dacă ai un miros neobișnuit de puternic sau o acumulare semnificativă de mâzgă albă în gură sau la colțurile ei, asta ar putea fi un semnal de avertizare că tractul tău digestiv nu funcționează corespunzător, este încărcat cu toxine, suferi de constipație sau ai un regim alimentar defectuos.

4. Examinează pielea

Paliditatea și uscăciunea pielii sunt un semn al deficienței de minerale și vitamine, oboselii, stresului.

5. Testează-ți pH-ul

Dacă ai câteva clipe în plus dimineața, ia-ți hârtia de turnesol și testează pH-ul. Utilizează saliva sau urina, cel de-al doilea rând de urină al zilei îți va da o evaluare mai corectă. Ideal, ar fi să țintești spre un pH neutru sau slab acid. Un corp exagerat de acid sau alcalin poate avea ca rezultat o varietate de probleme medicale. Alimentația joacă și ea un rol. Alimente acidifiante sunt carnea, cerealele, lactatele. Alimente mai alcaline sunt legumele și frunzele verde închis.

Este important să stabilești o relație prietenoasă cu corpul tău!

sursa

Tragedie! O fată și-ar fi pus capăt zilelor din cauza unei iubiri
Articolul anterior
Caz terifiant în Capitală. Un cadavru dezmembrat a fost descoperit într-o geantă în sectorul Buiucani
Articolul următor
Alte articole interesante