6 aprilie: (+) 101 cazuri noi de Covid-19, în Moldova. Bilanțul total: 965

Declarații de presă după ședința Centrului Unic de Comandă: Ministerul Sănătății a raportat 101 cazuri noi de Covid-19, în Moldova.

separator

În total în ultimele 24 de ore au fost efectuate 192 de teste.

4 cazuri sunt de import: este vorba despre 2 persoane revenite din Marea Britanie, 1 caz- din Franța, 1 caz – din Rusia.

97 de cazuri cu transmitere locală: Chișinău – 23 de cazuri, Ștefan-Vodă -16, Glodeni – 11, Ialoveni – 8, Orhei -7, Taraclia -6, Transnistria -6, Fălești- 4, Hâncești – 3, Anenii-Noi -2, Cahul -2 , Nisporeni -2; Bălți -1, Călărași -1, Căușeni -1, Criuleni -1, Leova -1, Strășeni -1, Telenești – 1 caz.

Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate două decese: este vorba despre o persoană în vârstă de 30 de ani, din Chișinău, și un pacient, în vârstă de 70 de ani, din Ștefan-Vodă.

Distribuția cazurilor confirmate după teritorii:

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează recomandările care trebuie respectate de fiecare persoană:

– Stați acasă! Evitați la maxim locurile publice;

– Dacă sunteți nevoiți să ieșiți din casă, păstrați distanța socială de minim 2 m;

– Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

– Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

– Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

– La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați de urgență Serviciul 112.

– Apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19.

Asistentă medicală din Chișinău: ,,Virusul bântuie la noi de prin februarie, am avut simptome. Ne-am dat seama că ar putea să fie coronavirus”
Articolul anterior
Un pacient în vârstă de 30 de ani din Chișinău, a pierdut lupta cu virusul Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante