80 de medicamente noi au fost introduse pe piața farmaceutică din Moldova

80 de preparate medicamentoase au fost autorizate pentru prima dată în Republica Moldova.

separator

Majoritatea medicamentelor autorizate sunt preparate destinate tratamentului afecțiunilor cardiovasculare (51.16%), de asemenea s-au autorizat medicamente pentru bolile sistemului nervos (11,83%), aparatului respirator (11,3%), sistemului musculo-scheletic (8%), tractului digestiv și metabolism (10,75%), aniinfecțioase de uz sistemic (11,3%), medicamente antineoplazice și imunomodulatoare (5,37%).

Marea majoritatea (68,8%) sunt produse în țările Uniunii Europene, 23,2% – în țările CSI, 4,8% – în Republica Moldova, iar 3,2% – în alte țări.

Totodată, în decembrie 2017, au fost notificate și înregistrate în Registrul de Stat al Dispozitivelor Medicale 8268 de dispozitive medicale, care dețin marcaj CE (marcaj care atestă conformitatea unui produs cu cerințele aplicabile prevăzute de legislația comunitară).

Lista medicamentelor autorizate în Republica Moldova poate fi vizualizată pe site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM), www.amed.md.

De asemenea, cetățenii pot suna la numărul de telefon (022) 738755, pentru a primi infomații despre farmaciile în care pot achiziționa un anumit medicament.

Când vom scăpa de ger? Ce spun sinopticienii
Articolul anterior
O femeie din Marea Britanie a născut 5 copii în trei ani
Articolul următor