9 semne care îți arată că ai deficiență de vitamina C

Vitamina C este una dintre cele mai importante vitamine pentru organismul uman. Chiar dacă se întâlnește din abundență în anumite alimente, deficiența de vitamina C se poate instala frecvent și rapid, deoarece vitamina C trebuie aportată zilnic în organism, aceasta fiind o vitamină hidrosolubilă care se elimină ușor pe cale renală.

separator

Ți-ai pus vreodată întrebarea dacă ai destulă vitamina C în farfurie? Iată care sunt semnele inițiale ale deficienței de vitamina C:

Observi mai multe riduri decât în ​​mod normal

Vitamina C funcționează pentru a proteja pielea de implicațiile nocive ale radiațiilor UV. Ea susține, de asemenea, sinteza de colagen.

Colagenul este important pentru structura pielii tale, deci vitamina C are potențialul de a diminua aspectul ridurilor și de a sprijini vindecarea rănilor. Când nivelul de vitamina C în organism devine foarte scăzut, acest lucru poate duce la o varietate de probleme ale pielii care îi vor modifica aspectul, cum ar fi îngroșarea pielii și vânătaie sau sângerare.

Părul se despică ușor

Dacă părul tău era gros și lucios, dar acum este fragil, este posibil să ai o deficiență de vitamina C.

Gingiile sângerează

Colagenul este ceea ce ține împreună pielea, oasele, gingiile și dinții. Vitamina C este crucială pentru producția de colagen și, fără ea, aceste țesuturi pot suferi. Fără suficientă vitamina C, gingiile se pot inflama și în cele din urmă încep să sângereze.

Ai carii dentare

Dentina, țesutul de bază al dintelui, se bazează pe vitamina C pentru a rămâne sănătos. Fără vitamina C, dintele începe să se descompună. Cei care nu mănâncă fructe și legume proaspete sunt în special în pericol.

Vânătăi

Cercetătorii din Australia au descoperit că vânătăile extinse pot fi un semn al unei deficiențe de vitamina C. Acesta este unul dintre semnele mai severe ale unei deficiențe de vitamina C.

Potrivit Academiei Naționale de Medicină din S.U.A., bărbații adulți au nevoie de 90 mg de vitamina C pe zi, iar femeile adulte au nevoie de 75 mg de vitamina C pe zi. În plus, fumătorii ar trebui să consume cel puțin 35 mg de vitamina C suplimentară pentru a menține nivelul de vitamina C în organism.

Tăieturile și zgârieturile pielii se vindecă lent

Rănile minore ar trebui să se vindece pe cont propriu în termen de trei până la șapte zile. Dacă observați că tăieturile și zgârieturile nu se vindecă singure sau necesită săptămâni de închidere, este posibil să aveți un deficit de vitamina C.

Te confrunți cu dureri articulare

Acesta este unul dintre cele mai frecvente semne inițiale ale unei deficiențe de vitamina C. Cel mai bun mod de a preveni o deficiență de vitamina C este să mănânci o varietate de fructe și legume proaspete. Ardeii grași și kiwi aurii sunt modalitati excelente de a obtine vitamina C, afine, papaya, portocale, struguri, căpșuni, coacăză, spanac, fructe de pădure.

Ești mai obosit decât de obicei

Oboseala este un semn al deficitului de vitamina C. Dacă te simțiți mai ,,adormit” decât de obicei, acesta ar putea fi un semn că ai nevoie de o dietă bogată în fructe și legume.

Unghiile sunt fragile

Dacă unghiile tale sunt fragile și se rup ușor, s-ar putea să ai o deficiență de vitamina C. Vitamina C este foarte importantă pentru absorbția fierului în organism. Din acest motiv, unghiile tale pot deveni fragile și se pot rupe ușor.

Dacă ai o dietă echilibrată, este destul de ușor să obții suficientă vitamina C. Femeile adulte (care nu sunt însărcinate sau care nu alăptează) au nevoie de 75 miligrame de vitamina C pe zi; bărbați – 90 de miligrame. O simplă 1/2 cană (240 ml) de ardei gras roșu crud sau 3/4 cană de suc de portocale îți aduce cantitatea necesară de vitamina C, în timp ce 1/2 cană de broccoli gătit îți aduce jumătate din cantitatea zilnică necesară.

Corpul nu produce și nu stochează vitamina C, așa că trebuie să o consumi în fiecare zi! Să ai sănătate!

sursa

Luna Octombrie este dedicată luptei împotriva cancerului la sân! Ce trebuie să ştii despre această boală?
Articolul anterior
Mihail și Viorica Agafița: Ea l-a luat cu bombonica și de atunci l-a făcut dependent de dulceața dragostei
Articolul următor
Alte articole interesante