A apărut testul Covid-19, bazat pe respiraţie: dă rezultatul într-un minut

Un test pentru Covid-19 bazat pe respiraţie care dă rezultatul într-un minut a fost aprobat de Singapore, o ţară care se confruntă cu val recent de noi infecţii cu coronavirus.

Testul din respiraţie dezvoltat de Breathonix, o companie a Universităţii Naţionale din Singapore, nu necesită administrare din partea personalului medical sau prelucrare în laborator, ci doar instruirea prealabilă a celor care îl vor administra.

Testul detectează compuşi volatili organici (VOC), produşi prin reacţiile biochimice din celulele umane, şi care sunt prezenţi în aerul expirat.   Modificările chimice sunt măsurate ca markeri specifici Covid-19.

Persoanele care ies pozitive în urma acestui test vor fi confirmate cu un test standard PCR. „Testul nostru bazat pe respiraţie este non-invaziv. Persoanele testate trebuie doar să expire aşa cum o fac în mod normal într-un dispozitiv de unică folosinţă, astfel că nu va exista niciun disconfort”, a explicat Jia Zhunan, directorul executiv al Breathonix.

Breathonix, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii din Singapore, urmează să înceapă testările de probă ale la punctul de trecere a frontierei Tuas, ce desparte Malayesia de Singapore.

Singapore va utiliza acest test alături de testul antigen rapid obligatoriu, scrie adevarul.ro

Breathonix a derulat studii clinice ale dispozitivului din iunie 2020 până în aprilie anul acesta, două în Singapore şi unul în Dubai. Acurateţea testelor realizate în Singapore a fost de peste 90% pe un grup de 180 de pacienţi.

Câștigă un dispozitiv în valoare de 2000€ care îți va aduce cea mai bună apa ACASĂ!
Articolul anterior
Câte cazuri de Covid-19 au fost depistate în ultimele 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante