A apărut un nou medicament pentru coronavirus. Se bazează pe anticorpi și are o eficacitate înaltă în prevenirea Covid-19

AstraZeneca a anunţat că medicamentul său pe bază de anticorpi Covid-19 a prezentat o eficacitate de 83% în reducerea riscului de a contracta o formă simptomatică a bolii, conform rezultatelor unui studiu efectuat pe o perioadă de şase luni, ceea ce cimentează poziţia de lider a producătorului de medicamente în dezvoltarea de tratamente cu rol preventiv împotriva coronavirusului, informează Reuters joi.

Compania anglo-suedeză a declarat că un studiu separat efectuat pe pacienţi cu forme uşoare până la moderate de COVID-19 a demonstrat că o doză mai mare din acest medicament, AZD7442, a redus cu 88% riscul de agravare a simptomelor atunci când a fost administrat în termen de trei zile de la apariţia primelor simptome.

Ultima rundă de rezultate pozitive ar putea poziţiona AstraZeneca ca furnizor rar atât de vaccinuri COVID-19, cât şi de tratamente, potrivit Agerpres.

Producătorul de medicamente a declarat că ”avantajul real” al medicamentului său pe bază de anticorpi COVID-19 este mai degrabă rolul preventiv al acestuia, notează Reuters.

Avertisment: Cea mai mare amenințare asupra pământului nu este Covid-ul
Articolul anterior
Celine Dion a primit un diagnostic crunt. Vedeta cântărește doar 40 de kg
Articolul următor
Alte articole interesante