,,A doua mea viață”. O asistentă medicală iese din spital după 8 luni de luptă cu Covid-19

Merlin Pambuan a fost asistenta medicală, a cărei sarcină era de a îngriji pacienții în stare critică din Long Beach, California. Era foarte conștientă de ravagiile pe care Covid-19 le poate provoca corpului uman. În luna aprilie, femeia a devenit unul dintre acei pacienți internați în unitatea de terapie intensivă, a Centrului Medical St. Mary, locul ei de muncă în ultimii 40 de ani. A fost inconștientă prin sedare, care induce paralizie și plasată pe un ventilator pentru a respira. Ulterior i s-a adăugat un tub de alimentare.

Ea a ajuns aproape de moarte în mai multe rânduri, au dezvăluit ulterior medicii ei. Starea ei a fost atât de gravă la un moment dat, încât opțiunile la sfârșitul vieții au fost discutate cu familia ei. Când s-a trezit și a putut să respire singură din nou, era prea slabă ca să stea în picioare.

Dar a luptat săptămâni de terapie dureroasă pentru a-și recâștiga forța și mobilitatea, sărbătorind 66 de ani în secția de reabilitare acută Sf. Maria la sfârșitul lunii octombrie.

Luni, Merlin a depășit încercările sale de opt luni, ieșind pe ușa din spital, atrăgând aplauze și exaltări de la colegii care căptușeau holul pentru a se bucura de externare.

„Aceasta este a doua viață a mea”, a spus Merlin cu câteva clipe mai devreme, în timp ce se pregătea să părăsească camera spitalului, însoțită de soțul ei, Daniel, în vârstă de 63 de ani, și de fiica lor, Shantell, în vârstă de 33 de ani, aspirant la asistență socială, care a petrecut luni de zile la patul mamei sale.

Merlin care pășea încet, dar încrezător prin holul spitalului, insistase să iasă pe picioarele ei, fără un scaun cu rotile sau un walker, deși era încă conectat la oxigen suplimentar.

„Pentru asta trăim … văzând pacienții noștri plecați acasă vii și în stare bună”, a spus dr. Maged Tanios, specialist în îngrijiri pulmonare și critice la St. Mary.

El a spus că recuperarea femeii a fost deosebit de plină de satisfacții, deoarece face parte din „familia” extinsă a spitalului.

Studiile arată că contactul frecvent și strâns al lucrătorilor din domeniul sănătății cu pacienții cu coronavirus prezintă un risc mai mare de a contracta boala și a face forme mai severe.

Merlin spune că nu-și amintește primele patru luni petrecute la terapie intensivă, de la începutul lunii mai până la începutul lunii septembrie, dar își amintește prima dată când s-a trezit din sedarea profundă incapabilă să-și miște extremitățile.

„Încep să-mi mișc mâna și un medic vine și spune „ O, tu îți miști mâinile”.

Merlin va continua recuperarea de acasă. „Va fi foarte greu pentru mine”, a spus ea. „Dar trebuie să accept, că voi fi oxigen pentru o vreme și voi fi mai înceată”.

Când sau dacă se va întoarce să lucreze în spital rămâne o întrebare deschisă, a spus ea.

Mesajul femeii către alți pacienți a fost: ,,Nu-ți pierde speranța. Doar luptă. Luptă, pentru că uită-te la mine. Mă duc acasă să mă plimb”.

sursa

Experți britanici: Aproape 60% din noile cazuri de Covid din Londra sunt cauzate de tulpina mutagenă contagioasă
Articolul anterior
Elevii au intrat în vacanța de iarnă. Data la care vor reveni la școală
Articolul următor
Alte articole interesante