A fost confirmat! În Moldova circulă tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2

Laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) a recepționat rezultatele probelor expediate Institutului de virusologie din Berlin, privind monitorizarea circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 prin metode de biologie moleculară și secvențiere.

Conform rezultatelor recepționate din cele 15 probe expediate, 12 probe au fost confirmate ca tulpina Delta, anunță Ministerul Sănătății.

În context, laboratorul virusologic al ANSP continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației noilor tulpini ale virusului SARS COV-2.

Varianta B1617.2 (Delta) sau tulpina indiană are un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.

Specialiștii îndeamnă populația să respecte toate măsurile aprobate de autoritățile în sănătate și să se protejeze pe sine și pe cei dragi, reiterând că ,,vaccinarea împotriva Covid-19 este unica soluție de a preveni îmbolnăvirea cu Covid-19, toate vaccinurile fiind eficiente pentru noile tulpini ale virusului”.

Apelul autorităților către cetățeni:

– Purtați masca de protecție
– Păstrați distanța fizică de minim 1 m între persoane
– Evitați aglomerațiile
– Spălați-vă cât mai des pe mâini sau dezinfectați-le

Circa 1.600 kg de carne infestată cu bacteria Salmonella, depistată la un agent economic din Bălți
Articolul anterior
Lista țărilor incluse în zona roșie pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea în Republica Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante