A fost depășit pragul de 5 milioane de decese provocate de Covid-19 la nivel global

Numărul deceselor asociate maladiei Covid-19 la nivel global a depăşit vineri pragul de 5 milioane, potrivit unei numărători realizate de jurnaliştii de la agenţia de presă Reuters, în contextul în care persoanele nevaccinate împotriva noului coronavirus sunt deosebit de expuse în faţa variantei Delta, care este mult mai virulentă.

Mai mult de jumătate din decesele la nivel mondial, raportate într-un interval de şapte zile, au fost înregistrate în Statele Unite, Rusia, Brazilia, Mexic şi India.

În timp ce bilanţul global al deceselor asociate COVID-19 a avut nevoie de puţin mai mult de un an pentru a depăşi pragul de 2,5 milioane, următoarele 2,5 milioane de decese au fost înregistrate în mai puţin de opt luni, potrivit analiştilor de la Reuters.

În medie, 8.000 de decese au fost raportate în fiecare zi la nivel mondial pe parcursul ultimei săptămâni, ceea ce înseamnă aproximativ cinci decese la fiecare minut. 

Cu toate acestea, rata globală a deceselor asociate COVID-19 a înregistrat o încetinire în ultimele săptămâni.

Comunitatea internaţională s-a concentrat tot mai mult în ultimele zile să ofere vaccinuri anti-COVID-19 ţărilor sărace, în contextul în care mulţi dintre locuitorii acestora nu au primit încă prima doză, iar naţiunile bogate au început deja să administreze doze de supra-rapel.

Statele Unite, care se confruntă cu campanii de dezinformare ce vizează vaccinarea, din cauza cărora o treime din populaţia americană evită să se vaccineze, a depăşit vineri pragul de 700.000 de decese asociate COVID-19, înregistrând cel mai mare bilanţ al victimelor dintre toate ţările lumii.

Rusia a raportat vineri 887 de decese asociate COVID-19 într-un interval de 24 de ore, înregistrând astfel cel mai mare bilanţ zilnic al deceselor de la începutul pandemiei, pentru a patra zi consecutivă. Doar 33% din populaţia eligibilă pentru vaccinare din Rusia a fost inoculată cu prima doză a unui vaccin anti-COVID-19.

sursa: www.digi24.ro

Ministra Sănătății: ,,Am pierdut colegi pentru că nu au avut șansa să ajungă la un vaccin. Dumneavoastră toți aveți această șansă”
Articolul anterior
Spitalul din Comrat, copleșit de bolnavi Covid în stare gravă. Nu mai sunt locuri
Articolul următor
Alte articole interesante