A zecea tranşă de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în România. Vin peste 200.000 doze de vaccin

A zecea tranşă de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în România. Cele mai multe doze vor ajunge în Bucureşti, iar altele în Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara, transmite Mediafax.

Cea de-a zecea tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech constă în 201.240 doze de vaccin şi va ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

– Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 59.670 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Braşov: 23.400 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 23.400 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 23.400 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 23.400 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 1 martie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Până acum, România a primit 1.308.509 de doze de la Pfizer BioNTech şi au fost administrate 1.220.088 de doze persoanelor înscrise la vaccinare.

Aproape 33.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România, arată ultima raportare a vaccinărilor.

Vom scăpa definitiv de Covid-19? Ce cred epidemiologii despre evoluția pandemiei după vaccinuri
Articolul anterior
O femeie a decedat după un transplant de plămâni, ce erau infectați cu noul coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante