Acest obicei zilnic crește riscul de diabet zaharat

Omenii de știință ne atrag atenția, asupra unui obicei zilnic ce ține de igiena personală. Acesta poate crește riscul de apariție a diabetului, așă că trebuie, să te întrebi de două ori înainte, dacă îl vei mai face sau nu. Astfel, oamenii care folosesc apă de gură de doua ori pe zi sunt cu 50% mai predispuși la apariția prediabetului și a diabetului zaharat, față de cei care iși clătesc gura cu această substanță, o singură dată pe zi ori deloc.

separator

“Multe bacterii din gură au rolul de a converti nitratul în nitrit, care ajunge în tractul gastrointestinal în urma inghițirii. Acolo, este transformat în oxid nitric, o substanță care reglează metabolismul, nivelul de energie și pe cel al insulinei. Insulina are funcția de a menține nivelul de zahăr din sânge în limite normei. Atunci când această substanță nu funcționează corespunzător, apare diabetul de tip II.”, spune Kaumudi Joshipura, profesor adjunct în epidemiologie, la Facultatea de Sănătate Publică de la Harvard.

Din păcate, aproape toate formulele de apă de gură, conțin ingrediente care elimină  bacteriile bune din cavitatea bucală. Cele pe care trebuie, să le verifici sunt:

  • chlorhexidina,
  • triclosanul,
  • clorura de cetilpiridinium,
  • alcoolul,
  • uleiurile esențiale,
  • fluorura,
  • peroxidul.

Aceste ingrediente cu efect antibacterian nu sunt selective în privința bacteriilor, astfel că le distrug și pe cele menționate mai sus de profesor, care au un rol important in menținerea sănătății metabolice.Iar un alt studiu, publicat anul acesta în „Journal of Periodontal Research” a scos la iveală faptul, că anumite bacterii din cavitatea bucală ne protejează de diabet și obezitate. La aceste rezultate de specialitate se mai adaugă și unele ale unui studiu realizat in anul 2013, care a demonstrat faptul, că folosirea timp de șapte zile a apei de gură poate provoca, scăderea producției de nitrit în cavitatea bucală până la 90% și poate conduce la scăderea acestei substanțe în sânge cu până la 25%.

Așadar, nu este indicat să folosești apă de gură mai des de o dată pe zi. Ai grijă de sănătatea ta și a familiei tale!

Chiar și formele voluptoase – înseamnă frumusețe
Articolul anterior
Clarvăzătorul Sheps: despre obiceiurile proaste la care trebuie să renunți pentru a deveni bogat
Articolul următor
Alte articole interesante