Actualele teste coronavirus sunt deja istorie: cercetătorii britanicii lansează teste de anticorpi pentru toate tulpinile Covid-19

Teste coronavirus inovatoare au fost realizate de cercetătorii britanici.Noile teste de anticorpi pot detecta dacă oamenii au fost expuşi la diferitele variante SARS-CoV-2. 

Cercetători au declarat că noile teste pot detecta răspunsuri la anticorpi în cazul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 cu o precizie de peste 98% şi specificitate de 100%, spre deosebire de cele disponibile în prezent care au o precizie în jur de 60-93% şi nu pot diferenţia între variante unice.

Noile teste pot fi utilizate pentru a estima prevalenţa circulaţiei tulpinilor variate în comunitate, între care variantele Alfa şi Delta care au fost identificate pentru prima dată în Kent şi în India.

Testele au potenţialul de a schimba semnificativ traiectoria recuperării din pandemie, pentru că pot evalua imunitatea pe termen lung a unei persoane şi dacă imunitatea este indusă de vaccin sau este rezultatul unei expuneri anterioare la infecţie.

De asemenea, testele pot furniza informaţii cu privire la cât de mult durează imunitatea dobândită prin vaccinare, precum şi cu privire la eficienţa vaccinului pe variantele noi ale virusului.

Testele au fost dezvoltate de Universitatea din Aberdeen în colaborare cu grupul de biotehnologie Vertebrate Antibodies Ltd şi NHS Grampian.

Cum funcționează noile teste de anticorpi

Profesorul Mirela Delibegovic, de la Universitatea din Aberdeen şi conducător al proiectului, a declarat că „testele corecte ale anticorpilor vor deveni din ce în ce mai importante în gestionarea pandemiei şi aceasta este o tehnologie cu adevărat inovatoare, cu potenţialul de a schimba dramatic traiectoria redresării globale în urma pandemiei.

Pe măsură ce trecem prin pandemie, constatăm că virusul suferă mutaţii în variante mai transmisibile, cum ar fi varianta Delta, variante care au un impact negativ asupra performanţei vaccinului şi, în general, asupra imunităţii. Testele disponibile în prezent nu pot detecta aceste variante.

Pe măsură ce virusul suferă mutaţii, testele de anticorpi existente vor deveni şi mai puţin exacte, de unde necesitatea urgentă a unei noi abordări de a încorpora tulpini mutante în test – exact ceea ce am realizat”.

Când vor deveni disponibile noile teste de anticorpi pentru determinarea infectării Covid-19

Discuţiile sunt deja în desfăşurare pentru a explora o posibilă lansare a testelor la NHS, care sperăm să se întâmple curând, a afirmat profesorul Delibegovic. Aceasta a lucrat alături de parteneri din industrie, Vertebrate Anticorpi Ltd şi colegii din NHS Grampian pentru a dezvolta noi teste folosind tehnologia inovatoare a anticorpilor cunoscută sub numele de EpitoGen, relatează Agerpres.

Nouă platformă de testare adaugă sensibilitate şi specificitate crucială actualelor teste serologice disponibile şi are potenţialul de a monitoriza imunitatea individuală şi a populaţiei într-un mod care nu a fost posibil înainte.

Platforma EpitoGen poate fi de asemenea utilizată pentru dezvoltarea de teste de diagnostic de înaltă tehnologie pentru boli infecţioase şi autoimune precum diabetul de tip 1.

Prodecana reținută pentru mită, eliberată: Eu i-am dat banii mei ca să se ducă să-mi achite creditul
Articolul anterior
Femeia care a aruncat de la etajul 13 fetița unei prietene, din invidie, condamnată la ani grei de închisoare, în Rusia
Articolul următor
Alte articole interesante