Adolescenta care suferă de anorexie!

Caz grav de anorexie la Iaşi: o fată de 16 ani cântăreşte 30 de kilograme şi refuză să mânânce cu riscul de a muri. Adolescenta a ajuns la spital săptămâna trecută deshidratată şi cu grave probleme digestive din cauza alimentaţiei precare. Medicii care au tratat-o sunt de părere că refuză cu obstinenţă să mănânce pentru a nu ajunge ca mama sa, care are câteva kilograme în plus.

separator
Fata care sufera de anorexie

Specialiştii de la Spitalul de Pediatrie “Sfânta Maria” din Iaşi au diagnosticat-o pe adolescenta de 16 ani, originară din judeţul Neamţ, cu anorexie mentală, scrie adevarul.ro.

Ea are o greutate de doar 30 de kilograme. Fata ar suferi de anorexie de la vârsta pubertăţii, atunci când a început să refuze să mânânce pentru a nu se îngrăşa. La începutul săptămânii trecute a început să se simtă foarte rău, având tulburări de tranzit intestinal şi dureri puternice de stomac.

Rudele sale au adus-o la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

 „I s-au administrat perfuzii pentru a nu se mai simţi moleşită. Dar un om nu poate trăi cu perfuzii şi trebuie să-şi ia vitaminele şi cele necesare oganismului din alimente, fructe şi legu¬me. Pacienta are un comportament ciudat şi insistă că trebuie să mai slăbească. Nu mănâncă, iar atunci când este obligată ciuguleşte câte ceva, dar foarte puţin”, a declarat Marin Burlea, şeful Clinicii de Gastroenterologie din cadrul unităţii medicale.

Pe lângă probleme fizice produse tinerei de anorexie, aceasta suferă şi de un blocaj mental în ceea ce priveşte afecţiunea sa.

Igor Cuciuc arată la 30 ca la 20!
Articolul anterior
Cum spui stop relaţiei bazată pe sex?
Articolul următor