Află care este legătura dintre colon și durerile de cap

Partea mediană a colonului transvers este legată de hipotalamus, o structură din cadrul creierului responsabilă cu reglarea parametrilor de funcționare neconștientizată a corpului. Dacă această parte a colonului este afectată, absorbția lichidelor și a substanțelor nutritive din alimente este oprită.

separator
Află care este legătura dintre colon și durerile de capCecumul (parte a aparatului digestiv) este legat de hipofiza, care răspunde de reglarea cantității de apă din organism. Stagnarea reziduurilor la nivelul cecumului poate duce la apariția oboselii, a diareii sau constipației. Valva cecumului este o zonă corespondentă ochilor. Puțin mai sus de valva cecumului se găsește proiecția urechilor. Iritația pereților intestinali în această zonă se asociază cu slăbirea auzului sau/și cu durerile de urechi.

Colonul și migrenele

Migrenele frecvente pot fi puse în legătură cu acumularea de toxine în colon. De asemenea, un colon încărcat poate afecta puterea de concentrare și poate scădea capacitatea de memorare. Acumularea de toxine în colon și eliminarea defectuoasă a acestora înseamnă repunerea în circulație a toxinelor. Pe fondul autointoxicării, procesele naturale de oxidare din țesuturi se reduc, iar în lipsa oxigenării adecvate a țesuturilor energia vitală începe să scadă.

colon-iritabilRepunerea în circulație a toxinelor din colon se asociază aproape întotdeauna cu oboseala, lipsa de energie și migrenele. Aceste migrene sunt așa-numitele migrene de cauză incertă.

În aceste condiții o cură de detoxifiere cu suplimente alimentare cu fibre nu doar curăță colonul, ci în același timp poate preveni migrenele.

Sursă

Trupa Little Big va reprezenta Rusia la ,,Eurovision 2020”
Articolul anterior
O femeie de 98 de ani, cea mai vârstnică pacientă din China, s-a vindecat de coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante