Agenția europeană pentru medicamente a dat undă verde pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani. Serul indicat

Agenția europeană pentru medicamente (EMA) a dat undă verde pentru aprobarea vaccinului împotriva Covid-19 produs de BioNTech și Pfizer pentru copii cu vârsta de peste 12 ani. Anunțul a fost făcut de EMA vineri, la Amsterdam.

Este primul vaccin din UE care este aprobat și pentru persoanele sub 16 ani în cele 27 de state membre. Până acum, vaccinul era autorizat pentru vaccinarea persoanelor în vârstă de peste 16 ani.

Marco Cavaleri, șeful Biroului pentru amenințări în materie de sănătate și strategie de vaccinare din cadrul EMA, a declarat, vineri, că rămâne la latitudinea statelor UE să decidă dacă și când vor decide să administreze vaccinul adolescenților din această grupă de vârstă.

„Recomandarea este utilizarea vaccinului Comirnaty la copiii de la 12 la 15 ani la fel ca în cazul persoanelor cu vârsta de 16 ani și peste. Se administrează ca două injecții în mușchiul brațului, la cel puțin 3 săptămâni distanță”, a mai spus Cavaleri.

Autoritățile din România au anunțat deja că imunizarea copiilor între 12 și 15 ani va începe în câteva zile de la autorizarea vaccinului de către EMA. Detalii despre când va avea loc vaccinarea adolescenților au fost făcute de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, și de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani va începe foarte repede în România după aprobarea de la Agenția Europeană a Medicamentului. Anunțul a fost făcut joi de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. 

Valeriu Gheorghiță a anunțat că vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani va începe în prima parte a lunii iunie, chiar de săptămâna viitoare. Șeful CNCAV a precizat că vaccinarea anti-COVID-19 pentru copii va avea loc în centrele existente, dar doar în acelea care au vaccin de la compania Pfizer și prin cabinetele medicilor de familie.

Un număr impunător de teste efectuate în ultimele 24 de ore. Câte cazuri de Coronavirus au fost confirmate
Articolul anterior
O tânără a rămas fără bani după ce a divulgat datele cardului unui ,,angajat al băncii” pe Viber
Articolul următor
Alte articole interesante