Agenția Medicamentului a înregistrat două tipuri de teste rapide antigenice pentru depistarea Covid-19

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) anunță că a înregistrat două tipuri de teste rapide pentru depistarea antigenelor SARS-COV-2 produse de companiile CTK Biotech, INC. și Lumiquick Diagnostics, INC. din Statele Unite ale Americi.

separator

Potrivit Agenției, utilizarea testelor rapide de depistare a antigenelor permite identificarea timpurie și cu o precizie de aproximativ 100% a prezenței virusului în organism.

Rezultatele sunt obținute în 15-30 de minute fără a fi necesară utilizarea unui laborator specializat, iar metoda dată este cu succes utilizată în screeningul infecției cu SARS-COV-2.

”Tehnologiile de diagnostic au un rol decisiv în combaterea și controlul răspândirii pandemiei cu COVID-19. Anume din această cauză, prioritatea Agenției alături de alte autorități implicate, este să sporească capacitatea de testare a Republicii Moldova, dar și să identifice testele care furnizează un grad cât mai înalt de precizie, în conformitate cu standardele internaționale stabilite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Autoritatea Americană a Medicamentului (FDA)”, a declarat Eremei Priseajniuc, director general AMDM.

Galina Tomaș: Despre lupta sa cu noul Coronavirus și sfaturile care au ajutat-o să aibă o recuperare completă
Articolul anterior
331 cazuri noi de Covid-19, confirmate în ultimele 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante