Agenția Medicamentului: Vaccinul european anti-Covid va ajunge și în Moldova

Uniunea Europeană va avea grijă ca vaccinul anti-COVID-19 să ajungă și în R. Moldova, iar un rol cheie în acest sens îl are România.

separator

Despre aceasta a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), Eremei Priseajniuc.

„Suntem într-o permanentă comunicare cu eurodeputatul (Cristian Bușoi – n.red), președintele Eurocomisiei de Cercetare a Parlamentului European, care, printre altele, este și raportor pentru bugetul de sănătate, dl Cristian Bușoi. Demersul dumnealui, adresat comisarului pentru sănătate Stella Kyriakidess , referitor la suportul pentru Republica Moldova, a dat rezultate, inclusiv prin recentele declarații al dnei Stella Kyriakidess, referitor la inserarea unor clauze în contractele care sunt încheiate cu producătorii de vaccinuri, producătorii care vor dezvolta într-un timp proxim aceste vaccinuri, prin care să fie prevăzut dreptul țărilor UE să distribuie, inclusiv pentru țările non-UE, printre care suntem siguri că va fi și Republica Moldova, în condițiile în care țările membre UE vor recepționa acest vaccin”, a declarat Priseajniuc.

Acesta a remarcat aportul deosebit al României în punerea la dispoziția R. Moldova a vaccinului împotriva coronavirusului.

„Și România, în acest sens, a manifestat deschidere, în contextul vizitei efectuate, după cum ați menționat, pe 13-14 august, curent, inclusiv platforma care a fost utilizată – și tot ce înseamnă MAI, – prin intermediul lui Raed Arafat, care este una dintre persoanele cheie în gestionarea crizei în România. Inclusiv și din partea Agenției Naționale a Medicamentului, dl Almășan, care de asemenea a manifestat deschidere și suport pentru implementarea cu succes a acestui proiect”, a mai menționat Priseajniuc.

sursa: www.deschide.md

Gucci a creat rochia pentru bărbaţi
Articolul anterior
Subvenții pentru companiile de colectare și reciclare a ambalajelor
Articolul următor
Alte articole interesante