Ai dureri de cap? Iată ce afecțiuni ai putea avea în funcție de localizarea durerii

Majoritatea oamenilor din întreaga lume suferă de dureri de cap, iar fiecare durere are o cauză și apare în zone diferite ale capului. Deși aparent banale, durerile de cap afectează buna defășurare a activităților zilnice, iar persoanele afectate de aceste stări tind să se izoleze.

separator

 

 

 

Așadar, dacă te confrunți și tu cu asemenea stări, iată cum să le deosebești, ca să știi cum să le tratezi corect:

  1. Durerea de tensiune este o senzație de apăsare sau presiune, cu o intensitate constantă. Pe lângă problemele fizice ale coloanei vertebrale, durerea mai poate fi cauzată de depresie, anxietate, stres și stare de nervozitate. Acest tip de durere tulbură somnul, iar când devine cronică nu mai are un factor declanșator și în unele cazuri poate determina apariția insomniilor.
  2. Durerea tip ”cluster” poate fi asemănată cu o senzație puternică de arsură sau înjunghiere. Aceasta apare pe o singură parte a capului, în zona ochilor, iar suferindul cu greu reușește să se concentreze sau să își găsească locul. Cauza este inflamarea capilarelor și vinișoarelor din zona ochilor.
  3. Migrenele sunt dureri de cap ale căror cauză încă nu a fost încă identificată de către specialiști. Ar putea fi vorba fie de o activitate anormală a creierului (la nivelul vaselor de sânge). Acestea sunt asociate cu sensibilitatea la lumină sau zgomote puternice, iar în cazuri mai grave cu senzație de greață, vomă, pierderea apetitului și dureri abdominale.

 

 

Ce semnalează de fapt durerea de cap, după zona în care apare

Când te doare fruntea

Atunci când durerea apare în față, în zona frunții, aceasta ar putea semnala că ai ochii foarte obosiți sau că nu ai băut destulă apă (ești deshidratată). Alte motive pentru care ai astfel de dureri: sinusuri blocate, migrene, durere de tensiune.

Durerea tâmplelor

Atunci când te dor tâmplele, durerea ar putea semnala tensiune ori durerea de trigemen (aceasta este puternică, apare de obicei la ceafă, însă poate radia și înspre tâmple). Durerea ”cluster” mai poate radia în zona tâmplelor, rareori.

Când te doare spatele capului, ceafa

Durerea de trigemen este recunoscută ca fiind una dintre cele mai puternice, totodată și una dintre cele mai comune. Pornește de la ultimele vertebre ale gâtului. Și atunci când ești deshidratată pot apărea dureri în zona cefei, sau atunci când ai dureri de tensiune.

Când te doare creștetul capului

Această durere semnalează de cele mai multe ori gripă și/sau febră. Pot apărea durerile în acea zonă și în urma exercițiului fizic excesiv sau în timpul actelor sexuale. Și durerile de tensiune apar în zona creștetului.

Sursa

 

 

 

 

 

Mai mănânci shaorma? Iată ce fac angajații cu carnea din acest produs
Articolul anterior
Felul de mâncare care nu lipsește niciodată de pe masa cuplului prezidențial francez
Articolul următor
Alte articole interesante