A ajuns cu mâna ciopârțită la spital! Medicii i-au refăcut-o timp de câteva ore

Este vorba de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din satul Mândâc, raionul Drochia, care şi-a ciopârţit mâna în timp ce lucra la o moară electrică. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Raional din Drochia, după care a fost adus de urgenţă la Chişinău. După două intervenţii chirurgicale, doctorii au reuşit să-i refacă mâna mutilată. Totuşi, trei degete au fost restabilite doar parţial.

separator

„Oasele erau fracturate, tendoanele, vasele, nervii. Practic la distanța de vre-o 10-15, toate aceste formațiuni erau lezate. Este mai ușor pentru medic, pentru chirurg atunci când este un traumatizm cu toporul, prin tăiere, obiecte tăioase. Fiindcă vasele, nervii, tendoanele se leziază la un nivel”, a spus chirurgul, Anatolie Calestru pentru Canal 2.

Succesul operaţiei se datorează nu doar profesionalismului doctorilor, dar şi datorită noului microscop din Secţia Microchirurgie, achiziţionat la finele anului trecut. Cu ajutorul acestuia, a fost posibilă restabilirea unor ţesuturi, care nu pot fi observate cu ochiul liber. 

„Câte o mie de lei măcar. Doi copii de școală, nu sunt de măritat. Una îi în clasa a 7-a și una în a 4-a. Măcar cât de cât.”, a spus pacientul, Teodor Brinişteri.

Acum, urmează recuperarea post operatorie. Chiar dacă a rămas fără unele fragmente ale degetelor, bărbatul spune că este mulţumit de rezultatele operaţiei și speră ca va putea lucra cu mâna care a fost traumatizată, pentru a-și hrăni familia.

Sursa 

alte Articole interesante