Ex-ministru: Se maschează realitatea gravă de la noi. Am putea ajunge la o necesitate de 20-30 mii teste pe zi

Potrivit Ex-ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, autoritățile ar ascunde, de fapt, numărul real al persoanelor infectate cu Covid. Dacă pe zi s-ar face mai multe teste, am avea zilnic cu 3.000 cazuri noi mai mult. Multe cazuri rămân netestate, contacții nu stau în carantină, virusul se răspândește și mai mult, în tăcere. În astfel de condiții, colapsul sanitar devine inevitabil și am putea ajunge la o necesitate de 20-30 mii teste pe zi.

separator

”Procentul testelor pozitive din cele primare rămâne a fi unul foarte înalt. Azi 42%, ieri – 45%. Și tot așa.

Dacă am face un mic efort și am testa măcar într-o zi toți bolnavii care acuză simptome și sistemul medical îi rejectează, toți membrii familiei celui bolnav care nici pe departe nu stau în carantină, ci vântură virușii prin oraș, toți contacții direcți care au măcar un singur simptom, am putea ajunge la o necesitate de vreo 20-30 mii teste.

Aceasta ar însemna circa 10.000 – 12.000 cazuri noi de Covid. Într-o singură zi. Și ar duce la colapsul sistemului tot într-o zi. Și depășirea tuturor țărilor în clasamentul antirating.

De aceea o să se patineze luni întregi cu aceste +/- 3 mii teste în zi. Și nimic mai mult. În loc să facă ceva cu adevărat util, vor tot masca realitatea foarte gravă de la noi”, a menționat Ala Nemerenco.

Avertisment de la OMS: Rezistenţa antimicrobiană este la fel de periculoasă ca o pandemie
Articolul anterior
Copiii vaccinați împotriva rujeolei și oreionului se îmbolnăvesc mai rar de Covid-19, potrivit unor studii recente
Articolul următor
Alte articole interesante