Alarmant! Crește numărul de cazuri de boli diareice acute. Măsuri esențiale de prevenție

Peste 300 de cazuri de boli diareice acute au fost înregistrate în Capitală în ultimele șapte zile. Circa jumătate dintre aceste cazuri, 189 de îmbolnăviri, s-au atestat la copii.

separator

Din toate cazurile de boli diareice acute înregistrate pe parcursul săptămânii trecute în municipiu, 59 sunt la copiii care frecventează grădinița, fiind înregistrate îmbolnăviri în 49 de instituții.

Potrivit șefei interimare a Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, rata spitalizării a constitut circa 34%, fiind spitalizați 117 bolnavi, informează realitatea.md.

În scopul prevenirii transmiterii bolilor diareice acute, specialiștii îndeamnă adulții și copiii să respecte regulile corespunzătoare de igienă.

Îmbolnăvirile care pot fi prevenite printr-o igienă corespunzătoare a mâinilor sunt cele a căror cale de pătrundere a germenilor (bacterii, virusuri, paraziţi) este cea digestivă.

Printre bolile cu acest mecanism de transmitere amintim: enterocolitele acute, toxiinfecţiile alimentare, hepatitele acute virale de tip A şi E, parazitozele intestinale, dar şi febra tifoidă şi paratifoidă, dizenteria şi holera. Pentru unele dintre aceste boli, igiena corespunzătoare a mâinilor este doar una dintre măsurile de prevenţie.

Video. Declarațiile persoanei reținute în cazul omorului fiului lui Anatol Țăranu
Articolul anterior
Gloria Gorceag, într-o ședință foto emoționantă înainte de naștere!
Articolul următor
Alte articole interesante