Alarmant! Doi copii cu gripă porcină (A H1N1), internați în spital. Starea unuia dintre ei este gravă

Încă două cazuri de gripă de tip AH1N1 au fost înregistrate în capitală.

separator

Anunțul a fost făcut astăzi în ședința săptămânală a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău, transmite moldpres.md.

Potrivit informațiilor prezentate, este vorba de un copil în vârstă de 4 ani și un adolescent de 17 ani. În prezent, cei doi minori sunt internați la spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii și, respectiv, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1.

Starea unuia dintre copii este gravă, iar cel de-al doilea se află în stare medie.

Săptămâna trecută, autoritățile locale au anunțat despre înregistrarea primului caz de gripă de tip AH1N1 din acest sezon. Persoana are vârsta de 58 de ani.

Amintim că, în 2009-2010, gripa transmisă de acest tip de virus, mai cunoscută și drept „gripa porcina”, s-a transformat în pandemie, provocând peste 18.000 de decese la nivel mondial.

Totodată, circa 2850 de persoane din capitală au ajuns săptămâna trecută în instituțiile medico-sanitare publice cu infecții respiratorii acute, mai mult cu peste 4% față de acum două săptămâni, când s-au înregistrat 2700 de cazuri. Cei mai afectați sunt copiii de până la 4 ani. Tot săptămâna trecută, au fost documentate 11 cazuri de tuberculoză.

Pastila pentru gât ce are grijă de imunitate
Articolul anterior
Acest puiuț de om are nevoie de ajutorul nostru! La doar un anișor a fost diagnosticată cu cancer neuroblastom
Articolul următor
Alte articole interesante