Alertă în Moldova, din cauza rezistenței la antibiotice

Rezistența la antibiotice reprezintă o problemă majoră de sănătate publică în Republica Moldova. Antibioticele constituie aproximativ 10 la sută din numărul total de medicamente administrate de moldoveni.

separator
Pentru a aborda problema administrării responsabile a antibioticelor, între 18-24 noiembrie 2019, în Republica Moldova a fost marcată Săptămâna mondială de conștientizare a rezistenței la antibiotice printr-o serie de evenimente organizate cu suportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Antibioticele sunt considerate piatra de temelie a medicinei moderne. Cu toate acestea, suprasolicitarea şi folosirea abuzivă a antibioticelor, încurajează apariţia şi răspândirea rezistenţei la antibiotice în rândul oamenilor, dar și a animalelor. Dezvoltarea tulpinilor de bacterii rezistente la antibiotice sunt o amenințare pentru sănătatea globală. Vezi video!

Câteva reguli privind administrarea corectă a antibioticelor:

• Utilizați antibioticele numai la prescrierea medicului.

• Nu cereți antibiotice în cazul în care medicul spune că nu aveți nevoie de ele.

• Întotdeauna urmați sfatul medicului atunci când utilizați antibioticele.

• Nu folosiți antibioticele rămase în urma unui alt tratament.

• Preveniți infecțiile prin spălarea frecventă pe mâini, folosirea alimentelor sigure, evitarea contactului cu persoanele bolnave și efectuarea vaccinării la timp.

Descinderi masive la sediile unei universități de peste Prut, pentru luare de mită și promovare frauduloasă a examenelor
Articolul anterior
Guvernul planifică să investească bani în deschiderea celui de-al doilea aeroport
Articolul următor
Alte articole interesante