Alertă! Primele cazuri de coronavirus, confirmate în Rusia

În Rusia, au fost confirmate primele două cazuri de coronoavirus. Presa rusă transmite că este vorba de cetățeni ai Chinei care se află în regiunile Transbaikal și Tiumen.

separator
Vicepremierul rus, Tatiana Golikova, a anunțat că cetățenii ruși care se află în provincia chineză Wuhan, centrul virusului ucigaș, vor fi evacuați. Numeroşi chinezi, turişti şi muncitori, se află în Rusia, în special în Siberia şi Extremul Orient. Aceştia folosesc pe scară largă aeroporturile ruseşti ca punct de tranzit către ţările europene.

Ieri Rusia a anunţat intenţia de a-şi închide frontiera cu China, care se întinde pe o lungime de 4.250 de km, în cadrul măsurilor de combatere a propagării noului coronavirus, care a făcut până în prezent cel puţin 213 morţi.

Ministerul de Externe rus a anunţat la rândul său, într-un comunicat, suspendarea temporară, începând de joi, a vizelor electronice pentru chinezi în punctele de trecere în Extremul Orient (rus), în enclava europeană Kaliningrad şi la Sankt-Petersburg, al doilea oraş ca mărime al ţării şi o importantă destinaţie turistică.

De asemenea, autorităţile i-au îndemnat pe ruşi să se abţină de la orice fel de deplasări în China „cel puţin dacă aceasta nu este absolut necesar”. Moscova anunţase miercuri că îşi va limita legăturile feroviare cu China începând de vineri, 31 ianuarie, lăsând doar trenurile directe Moscova-Beijing.

sursa: www.jurnal.md

Despre smoking și relevanța acestuia în etichetă și evenimente
Articolul anterior
Minorii deținuți în Penitenciarul din Goian au îmbrățișat noi meserii și au primit diplome de absolvire
Articolul următor
Alte articole interesante