Alfa Diagnostica: test special pentru evaluarea imunității după vaccinare

În Moldova a început campania de vaccinare contra COVID-19. Toți cei care au decis să se vaccineze speră că vor fi imuni!

Este bine cunoscut faptul că anticorpii au un rol cheie în formarea imunității împotriva infecției cu coronavirus. Există mai multe tipuri de anticorpi, deci care sunt cei responsabili pentru formarea imunității?

Spicul coronavirusului – țintă pentru anticorpi

În componența virusului, este spicul format din proteina S1, sau mai bine zis partea lui terminală, care se numește RBD. Aceasta din urmă este responsabilă pentru ”împregnarea” virusului în celulele omului. Deci, numai anticorpii direcționați împotriva S1-RBD blochează sau neutralizează capacitatea virusului de a se atașa de celula noastră și de a provoca boli.

Anticorpii îndreptați împotriva S1-RBD sunt dovezi ale imunității la persoanele vaccinate.

Două întrebări importante

Astăzi, încă nu se știe exact, în primul rând, pentru cât timp se menține imunitatea mediată de anticorpi și, în al doilea rând, care ar trebui să fie nivelul minim de anticorpi care oferă protecție împotriva infecției. În teorie, cu cât nivelul anticorpilor este mai mare, cu atât o persoană este mai protejată!

Eveniment semnificativ

În decembrie 2020, OMS a aprobat primul standard internațional pentru imunoglobulina anti-SARS-CoV-2 și unități pentru măsurarea activității sale. Astfel, a devenit posibilă standardizarea nivelului/concentrației anticorpilor împotriva SARS-CoV-2.

Cum şi unde se evaluează imunitatea după vaccinare

Laboratorul medical Alfa Diagnostica a implementat cu succes tehnologia pentru măsurarea cantitativă a anticorpilor de clasa G împotriva S1-RBD utilizând un sistem de test standardizat la nivel internațional.

Statutul de reglementare CE-IVD autorizează utilizarea acestui sistem de testare pentru diagnosticarea clinică în Uniunea Europeană.

Costul unui test este de 485 lei, termenul de realizare – 3 zile lucrătoare. Pregătire – testul se face pe stomacul gol sau la 4 ore după masă.

Unde puteți face testul:

CHIȘINĂU

  • ● str. Testemițanu, 21
  • ● str. A. Russo, 15
  • ● str. București, 116

Contact-centru: (022) 82 44 44

BĂLȚI

  • ● str. Decebal, 126/4

Contact-centru: (0231) 81 777

www.alfalab.md   

Deputaţii ruși au adoptat legea care îi permite lui Vladimir Putin să rămână președinte până în anul 2036
Articolul anterior
A început imunizarea împotriva Covid-19 a beneficiarilor azilurilor și centrelor de plasament
Articolul următor
Alte articole interesante