Apar dovezi că tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 ar fi mai letală cu 30% decât cea inițială, afirmă experții din Marea Britanie

Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 este cu 30 la sută mai letală decât cea inițială, spun experții. Centrul de Control al Bolilor recomandă ţărilor Uniunii să lucreze cât mai multe probe de secvențiere ca să izoleze posibilii infectaţi cu noile mutaţii ale SARS-COV-2, respectiv tulpinile britanică, braziliană şi cea din Africa de Sud, transmite Stirile Pro Tv.

Varianta britanică a noului coronavirus, mai contagioasă, pare să fie legată și de o mortalitate mai ridicată cu 30 de procente.

Boris Johnson, premierul britanic: „Trebuie să vă spun că, în această după-amiază, am fost informat că, pe lângă faptul că se răspândeşte mai rapid, se pare că există dovezi că noua tulpină, cea depistata iniţial în Londra şi sud-estul Anglei, ar putea fi asociată şi cu o rata mai mare de mortalitate”.

Sir Patrick Vallance, consilier științific guvernamental în Marea Britanie: „Dacă să zicem că vorbim de persoane de 60 şi ceva de ani, bărbaţi, riscul mediu este ca dintr-o mie de infectaţi cu SARS-COV-2 să moară 10. În cazul celor infectaţi cu noua tulpină, risca să moară 13 sau 14”.

Experţii internaţionali recomandă accelerarea procesului de vaccinare, considerat acum o urgenţă, şi creşterea numărului de teste, dar şi a celor de secventiere pentru depistarea mutaţiilor din Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

,,Din fericire, în acest moment mutaţiile identificate nu interferă cu vaccinul. Este un lucru pe care îl putem afirma la momentul actual”, afirmă Dr. Andreea Moldovan.

A murit Nathalie Delon, actriţa pentru care Alain Delon a renunţat la Romy Schneider
Articolul anterior
Familia vicepreşedintei SUA Kamala Harris: sora Maya şi nepoata Meena, două femei frumoase şi aliatele ei de nădejde
Articolul următor
Alte articole interesante