Apendicita ar putea fi tratată cu antibiotice

Operaţia de îndepărtare a apendicelui a devenit extrem de comună, dar un nou studiu arată că multe persoane nu necesită intervenţia chirurgicală. Specialiştii arată că afecţiunea poate fi tratată cu antibiotice.

separator

În cadrul studiului au fost analizaţi 250 de adulţi din Finlanda care au suferit de apendicită sau de inflamare a apendicelui şi au fost trataţi cu antibiotice. Conform Live Science, grupul a fost comparat cu alţi 270 de adulţi care au trecut prin intervenţia de îndepărtare a apendicelui. Toţi participanţii au fost observaţi pe o perioadă de cinci ani.

La sfârşitul studiului, aproape două treimi dintre persoanele ce au primit antibiotice (64%) au fost considerate „tratate cu succes”, ceea ce înseamnă că există o nouă metodă de tratare a apendicitei. Ceilalţi 36% au necesitat intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea apendicelui, însă niciunul nu a avut complicaţii din cauza amânării operaţiei.

Cei ce au primit antibiotice au avut un nivel mai scăzut al complicaţiilor decât cei ce au trecut prin intervenţia chirurgicală. Persoanele din grupul căruia i-au fost administrate antibioticele au avut nevoie de mai puţin timp de recuperare decât cei supuşi operaţiei. Descoperirea arată că antibioticele, în pofida operaţiei, sunt o soluţie „fezabilă, viabilă şi sigură” pentru pacienţi, a declarat autorul studiului dr. Paulina Salminen, chirurg din cadrul Spitalului Universitar Turku din Finlanda, potrivit descoperă.ro.

Alertă în Rusia! Incendiu într-un mall. Peste 400 de persoane au fost evacuate
Articolul anterior
La mulți ani cu sănătate pentru interpreta Janet Erhan!
Articolul următor
Alte articole interesante