Ardeiul gras are mai multă vitamina C decât lămâia

Cu un amestec excelent de aromă și structură crocantă, ardeiul gras are o cantitate de vitamină C de două ori mai mare decât portocala sau chiar lămâia, situându-se în topul celor mai bogate alimente în acest nutrient.

separator
ardeigras_sa-crop-644x416

Cea mai mare cantitate de vitamina C este concentrată în ardeiul roşu, fiind de 128mg per 100g de produs, faţă de 83g în ardeiul verde sau 53g în lămâie.

Vitamina C combate efectul degradant al radicalilor liberi
Consumul de ardei şi alte alimente bogate în vitamina C protejează împotriva scorbutului, întăreşte sistemul imunitar, luptă contra infecţiilor, reduce procesele inflamatoare cronice, elimină radicalii liberi din organism, menţine corpul tânăr şi viguros.

Şi asta nu e tot! Ardeiul gras, în special cel roşu, mai conţine şi o cantitate mare de vitamina A , fitonutrienţi, fibre dietetice, dar şi vitaminele E, B6, K, niacină, acid folic, mangan, kaliu, calciu, magneziu, fosfor.

Ardeiul, duşman al aterosclerozei
Antioxidanţii din ardeiul gras previn apariţia bolilor de inimă, a hipertensiunii arteriale şi a diabetului zaharat tip 2.
Totodată, vitamina K este vitamina antihemoragică, aceasta îmbunătăţeşte capacitatea de coagulare a sângelui şi, de asemenea, protejează contra osteoporozei. Iar vitamina B6 este esenţială pentru un sistem nervos sănătos şi reînnoirea celulelor.

Ardei contra cataractei
Vitamina A sau betacarotenul şi anumite enzime din ardeiul gras, precum luteina, protejează vederea şi previn degenerescenţa maculară a retinei, ce poate apărea odată cu înaintarea în vârstă. În plus, există dovezi care susţin că substanțele conţinute în ardeiul gras ar putea opri evoluţia cataractei.

Ardei pentru o piele tânără şi un păr sănătos
Fiind o sursă de vitamine A şi E, cunoscute pentru rolul lor în menţinerea tinereţii pielii şi a părului, ardeii dulci protejează pielea de efectele negative ale razelor ultraviolete.

ardei-copti-la-borcan-349

Ardeiul gras – sursă de mangan
Manganul, mineral antioxidant, ajută la fixarea calciului în oase, sporeşte activitatea imunitară și întârzie procesul natural de îmbătrânire.

Ardeiul gras – beneficii potențiale anticancer
Sursă bogată de elemente nutritive, cu efect antioxidant, precum și antiinflamator, ardeiul gras ar inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Sondaje recente au arătat că un consum de legume verzi, galbene, roșii și portocalii scăde riscul de cancer gastric şi esofagian.

Consumul de ardei reduce inflamaţiile articulare
Ardeiul iute conţine capsaicina, iar cel dulce – un analog numit capsiate, ambele având un efect antiinflamator în artrite, conform National Institutes of Health.

Ardeiul gras – aliment binevenit în dietele de slăbire
Bogat în fibre dietetice, nutrienţi, având conţinut mic de calorii, ardeiul este un aliment, care accelerează metabolismul, fiind benefic în scăderea greutăţii.

Ardeiul se recomandă în stare crudă pentru consum, întrucât vitamina C este foarte sensibilă la prepararea termică.

Anișoara Loghin a publicat prima poză în care apare alături de viitorul soț!
Articolul anterior
Patriarhul de Onoare al Bisericii Ortodoxe Ucrainene are coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante