Aromaterapia – un mod natural de a restabili sănătatea ta!


Celnacov Radu,
Doctor reabilotolog-osteopat

Aromaterapia s-a născut cu adevarat în templele egiptene acum 6.000 de ani. Era folosită pentru îngrijirea bolnavilor, pentru purificarea locurilor unde se aflau aceştia şi pentru îmbalsămarea trupurilor. De atunci, multe studii au demonstrat puterea uleiurilor esențiale cu efecte antibacteriene, antivirale, antimicotice şi antiparazitare.

Într-o cameră puţin aerisită, ele ajută la prevenirea infecţiilor sezoniere şi curăţă căile respiratorii. Tot în Egiptul Antic, ele erau utilizate pentru proprietăţile lor antiinfecţioase şi dezinfectante.

În casă, birou şi maşină ne petrecem 90% din timp nostru, respectiv ne aflăm mai mult în interior decât în aer liber. Locuinţele şi maşinele noastre sunt mult mai poluate decât exteriorul: fumul de țigară, compuși volatili şi mai ales, alergeni acarieni, ciuperci, mucegaiuri – favorizează apariția alergiilor şi problemelor respiratorii.

Iarna se mai adugă  un lot de viruși şi bacterii transmişi prin  strănuturi sau accese de tuse.  Uleiurile esenţiale, sunt mijlocul cel mai eficace şi mai natural de a purifica atmosfera.

Cercetări mai aprofundate au arătat că odorizantele sintetice, care se presupune că ne fac locuinţa, maşina să miroase mai plăcut, de fapt duc la apariţia  nervozităţii, tensiunii nervoase a durerilor de cap, a depresiilor,  insomiilor, diareei.

O alternativă la odorizantele sintetice sunt uleiurile esențiale propagate prin aromatizatoare cu capac din lemn ce difuzează lent particulele de ulei eteric în aerul înconjurător fără să-i modifice termic structura moleculară. Uleiurile esenţiale au această calitate de a pătrunde în corp şi a se instala exact în locul unde este nevoie de ele. Acestea se adăptează foarte bine organismului uman, nedăunându-i, aşa cum fac odorizantele chimice. Ele ajută corpul în timp ce curăţă aerul, astfel aerul devine proaspăt şi curat după împrăștierea uleiurilor esenţiale. Asocierea uleiurilor eterice le potenţează efectul.

Uleiurile esenţiale oxigenează şi detoxifică sângele din corp în mod simultan. Ele creează un mediu în care organismele patogene nu pot trăi.

Pe măsura ce inhalăm uleiul esenţial provenit dintr-un vaporizator cu capac din lemn, acesta depăşeşte bariera sânge-creier şi curăţă substanţele petrochimice ce se acunulează de la diverse noxe din mediul ambiant. Sunt singurele substanţe descoperite până acum capabile să facă acest lucru

Mirosul din masină este unul dintre motivele pentru care şoferii sunt  stresaţi în timp ce conduc, accelerarează şi chiar nimeresc în accidente. Acesta este noul studiu potrivit BBC News. Aromaterapia induce o stare generalã de bine, fiind indicată  în tratamentul maladiilor provocate de stres, nervozitate, anxietate, depresie, slăbiciune, stări emoţionale intense, ajută la întărirea spiritului şi la creşterea puterii de concentrare, îți suplinește încrederea în sine. Are un efect de echilibrare asupra organismului.

Centrul de Osteopatie Dr. Celnacov
bd. Ștefan cel Mare 71/1
tel: 27 06 41

www.osteopatia.md
Întreabă doctor@unica.md
Adresează o întrebare specialistului nostru, vei primi răspuns în cel mai scurt timp.

Cea de-a cincea participantă „Miss Shaping 2012”!
Articolul anterior
Află ce tradiție respectă Irina Tarasiuc de Revelion!
Articolul următor
Alte articole interesante