Asistentă medicală din Soroca, infectată: ,,Acest virus este și va fi atât timp cât oamenii vor ignora măsurile de precauție”

Angela Grușcean, asistentă medicală în Secția Pediatrie a Spitalului Raional Soroca, a trecut prin calvarul Covid-19 în calitate de pacient. Cadrul medical are un sfat pentru toată lumea:

separator

,,Astăzi după rezultatul testului negativ am fost externată. Vreau să le mulțumesc din suflet tuturor celor care mi-au fost alături, care m-au contactat pe diferite căi de comunicare și m-au susținut moral, asta a fost foarte important. Colegelor de serviciu care ne sunau zilnic, prietenelor care îmi trimiteau pachete cu alimente, le mulțumesc.

Au fost zile, mai ales când așteptam rezultatele testelor, în care conta cel mai mult să te sune cineva și să-ți spună că totul va fi bine. Aș dori să le spun oamenilor pe care i-am ajutat foarte mult – Covid 19 nu se transmite prin telefon, și ați fi putut să sunați, dar totul s-a trecut. Dumnezeu m-a ajutat și am învins și acest virus.

Nu știu cum să le mai explic oamenilor că acest virus este și va fi atât timp cât lumea nu va înțelege să respecte niște reguli elementare, ca să nu ajungă la spital. Stimați locuitori ai satelor și orașelor, respectați vă rog regulile de protecție contra Covid-19, protejați-vă pe voi și pe copiii voștri. Eu nu doresc nici celui mai mare dușman, să treacă prin ce-am trecut eu. Deși toată viața mi-am petrecut-o în spital, muncind aici, ca pacient am stat acolo pentru prima dată în viață și sper nespus de mult să fie și ultima. Dă Doamne sănătate tuturor!”, a comunicat asistenta medicală pentru observatorul.md.

Psihologul Iulia Gippenreiter: ,,A educa un copil – nu înseamnă a-l dresa”
Articolul anterior
5 motive pentru a sta cu picioarele ridicate la perete!
Articolul următor
Alte articole interesante