Asistentă medicală moldoveancă, vaccinată în Israel: ,,Mă simt foarte bine. Voi putea călători în siguranță”

Israelul este remarcat prin cea mai amplă campanie de vaccinare anti-Covid din lume, raportată la numărul populației. Până astăzi, 1,22 milioane de oameni au fost vaccinați în Israel. Printre ei, și o asistentă medicală moldoveancă stabilită în această țară.

Maria are 47 de ani, activează ca asistent medical în cabinet de stomatologie, în același timp ea deține propriul cabinet de cosmetologie în orașul Rishon Letzion. Ea ne-a povestit despre experiența sa de vaccinare în Israel.

,,A fost ca o vaccinare obișnuită. În Moldova, am lucrat 15 ani ca asistentă medicală și am făcut destule vaccinuri, e aceeași tehnică. Se face intramuscular în braț. Timp de o zi se simt dureri ușoare în zona injectării, toți colegii mei s-au vaccinat, se simt bine. Noi, fiind angajați în sănătate, am fost vaccinați printre primii, alături de persoanele cu vârsta de peste 60 de ani. Persoanele cu alergii severe nu sunt vaccinate, au nevoie de permisiunea medicului alergolog.

În general, israelienii sunt activi și se vaccinează”, ne spune Maria Șveț.

,,Am primit vaccinul de la BioNTech-Pfizer. În curând, voi face cel de-al doilea vaccin. Am făcut vaccinul pentru a salva oamenii. Cu cât mai mulți vom fi vaccinați cu atât riscul de infectare pentru cei din jur va fi mai mic. Acum, pot călători în siguranță, pot să-mi vizitez rudele din Moldova, cărora le duc dorul. Abia aștept!”, ne-a mai mărturisit moldoveanca.

În lume, peste 13 milioane de oameni au primit deja vaccinul contra noului Coronavirus.

Coronavirusul din pluș, cea mai vândută jucărie de Crăciun într-un magazin din Spania
Articolul anterior
Incendiu izbucnit într-un bloc nou din Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante