Au început virozele: peste 2.000 de cazuri noi în doar o săptămână, în Capitală

Săptămâna trecută, în Capitală, au fost înregistrate 2269 de cazuri noi de infecții virale, cu 20 la sută mai multe decât în perioada 14-20 octombrie. Potrivit reprezentanților Direcției municipale Sănătate, cele mai multe cazuri sunt înregistrate în rândul copiilor de până la patru ani – în total, 864.

separator
Alte 603 îmbolnăviri sunt la cei de la 5 până la 14 ani.

Aproape 80 de micuţi sunt acum internați în Capitală cu infecții virale. La Spitalul municipal de Boli Contagioase de Copii se tratează aproape 40 de pacienți cu infecții respiratorii acute. Specialiștii spun că se așteaptă la un val mai mai mare de adresări în luna următoare, când temperaturile vor mai scădea.

Potrivit medicilor, infecțiile virale se manifestă prin febră, tuse, nas înfundat, dureri de cap și de gât. Specialiștii recomandă adresarea la medic la apariţia primelor simptome.

Potrivit ANSP, în acest sezon încă nu s-au înregistrat cazuri de gripă. În curând, în țară, urmează să ajungă 100 de mii de doze de vaccinuri antigripale, donate de Statele Unite ale Americii și un alt lot procurat din resursele Fondului Asigurărilor Obligatorii de Asistență Medicală.

8 lucruri pe care nu le ştiai despre Mihai Constantinescu
Articolul anterior
Ce simptome și afecțiuni poate declanșa mucegaiul din locuință?
Articolul următor
Alte articole interesante