Avem #grijă de inima ta în fiecare zi

29 Septembrie – Ziua Mondială a Inimii

Inima muncește non-stop toată viața. Oferă-i respectul de care are nevoie în fiecare zi cu câteva obiceiuri simple și suplimentele recomandate de către Farmacia Familiei a căror combinații unice de ingrediente satisface nevoile zilnice ale fiecărei inimi.

Cultivă-ți pasiunile: fă mai mult din ceea ce îți place și ești pasionat; să îți cultivi pasiunile este una dintre cele mai mari ”bucurii” pe care le poți oferi inimii tale
Mergi la medic regulat: asigură-te că îți faci cel puțin 2 controale și analize anual
Asigură-te că dormi suficient: persoanele care dorm 7 ore/noapte au mai puține depozite de calciu în artere decât cele care dorm sub 5 ore sau mai mult de 9 ore
Mișcă-te cât mai mult: cel puțin 30 minute de exercitiu fizic moderat pe zi, 5 zile pe săptămână
Fii atent la ceea ce mănânci: 5 sau mai multe porții de fructe și legume în fiecare zi
Alungă stresul și oboseala din viața ta – pun o presiune enormă asupra inimii (ai grijă să te relaxezi – sport, meditație, citit, ascultat muzică, pictat, scris etc.)
Ai grijă la greutate: un indice de masă corporală (IMC) mai mic decat 25 kg/m²
Nici o zi fără Bitonic Golden Oils

Bitonic Golden Oils vine în completarea unor obiceiuri sănătoase de viață, care vor oferi inimii tale energia și puterea de care are nevoie pentru ca tu să fii mereu în formă. Este un supliment alimentar excepțional, conceput pentru menținerea sănătății aparatului cardiovascular.

CUM ÎI REUȘEȘTE?

  • Reduce nivelul colesterolului
  • Susține funcționarea optimă a inimii
  • Reglează tensiunea arterială
  • Susține sănătatea oaselor, previne osteoporoza
  • Are rol vasodilatator și antitrombotic
  • Sursă naturală din uleiuri pure vegetale
  • Certificat internațional de calitate: TUV, Ecocert, HACCP, Vegan
  • Produs în Germania. Formulă dezvoltată la Universitatea din Viena
  • Fără aditivi alimentari, aromă, coloranți, organisme modificate genetic
  • Protejează glanda tiroidă contra inflamațiilor (tiroidită)
  • Previne depresia, oboseala și stresul
  • Protejează pielea de radiație și previne afecțiunile cutanate (alergii, acnee, psoriazis, etc)
  • Întărește sistemul imunitar
  • Are efect antiiflamator în cazul de dureri menstruale, bronșită, pneumonie, artrită, etc.

PRODUSE RECOMANDATE DE CĂTRE FARMACIA FAMILIEI, PENTRU SĂNĂTATEA INIMII TALE

Perioada ofertei: 27 – 30 septembrie 2019

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

Partenerii noștri
Author Farmacia Familiei
Adresa: Chișinău, str. Burebista, 23
Tel.: (+373) 22 782 858
Email:office@farmaciafamiliei.md
Facebook: https://www.facebook.com/FarmaciaFamilieiSRL/?fref=ts&__mref=message_bubble
Amenzi de până la 12.000 de lei pentru cei care vor comercializa pungi și tacâmuri de plastic
Articolul anterior
Somn liniștit și respirație ușoară: iată cum să alegi cel mai bun umidificator de aer pentru camera bebelușului!
Articolul următor