Bărbat diagnosticat cu „sindromul Italia” după 25 de ani de muncă în străinătate, pentru a-și întreține familia

Chiar dacă de obicei femeile plecate peste hotare sunt cele diagnosticate cu Sindromul Italia, această tulburare psihică nu-i iartă nici pe bărbații care au lucrat ani mulți în străinătate, departe de cei dragi.

Un bărbat de 54 de ani care a muncit timp de 25 de ani în Italia, în construcții, pentru a-și putea întreține familia rămasă în țară, a avut nevoie de ajutorul medicului.

Potrivit medicilor de la Socola, toate simptomele depistate la bărbatul de 54 de ani sunt consecințe ale emigrării în străinătate, depărtarea de casă și de familie fiind foarte greu de suportat în toți acei ani.

„Persoanele care pleacă în străinătate trăiesc nişte traume în sensul în care la început nu cunosc limba, încearcă să se descurce cum pot, sunt izolaţi, eventual cu 1-2 persoane cunoscute cu care relaţionează. Ulterior, încearcă să se adapteze, dar este destul de greu într-o ţară care îţi oferă un loc de muncă, o şansă de a câştiga bani, dar cam atât. Ca să poţi să te descurci cu tot ce înseamnă viaţa în străinătate trebuie să fii pregătit anterior, nu să pleci doar cu gândul că merg să câştig nişte bani şi mă întorc acasă”, a mai adăugat dr. Raluca Prepeliţă.

„Foarte mulţi dintre cei care pleacă în străinătate se gândesc că merg acolo pentru a câştiga bani şi pentru a menţine situaţia materială adecvată. Cred că totul se rezumă la asta, dar astfel ajung relaţiile să se destrame, membrii familiei se cunosc tot mai puţin, vorbesc tot mai puţin şi atunci fiecare dintre ei se schimbă”, a transmis medicul psihiatru.

sursa: www.ziaruldeiasi.ro

Un bebeluș a ajuns în stare gravă la spital, după ce mama i-a picurat pe biberon verde de briliant
Articolul anterior
52 de țări incluse de către autorități în zona roșie. Condițiile de intrare în Republica Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante