Ne aflăm în plin sezon estival și nimic nu sună mai tentant decât să-ți petreci vacanța pe litoral. Ei bine, dacă ai decis să mergi în concediu la mare, află că acest lucru îți va fi de folos nu doar pentru faptul că te vei relaxa și vei reuși să îți încarci bateriile pentru tot anul. Odihna la mare are o serie de beneficii pentru sănătate și ar fi util să cunoști care sunt acestea.


Talasoterapia, adica terapia cu apa de mare, a fost pentru prima dată menționată de părintele medicinei, medicul grec Hipocrate, care susținea că băile în apa de mare sunt benefice pentru afecțiunile osoase și reumatice și nu doar. Proprietățile curative ale apei de mare nu sunt deloc puține.
Întărește sistemul imunitar
/* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */
ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });
Apa de mare conține elemente vitale precum minerale și aminoacizi, microorganisme cu efect antibacterian. Toate acestea contribuie la fortificarea sistemului imunitar.
Aerul de mare are efecte benefice asupra plămânilor și căilor respiratorii
Nu doar apa de mare este benefică pentru organism. Specialiștii susțin că aerul marin este în aerosoli, microparticule de săruri de sodiu, calciu, magneziu care au efecte pozitive asupra tractului respirator, dar și asupra imunităţii. Inhalarea vaporilor de apă de mare este benefică pentru sănătatea plămânilor și vindecarea afecțiunilor respiratorii precum astmul, bronșita sau sinuzita.
Stimulează circulația sanguină
Înotul în mare stimulează circulația sanguină, asigurând o mai bună oxigenare a organismului.
Elimină stresul și relaxează mușchii
Magneziul și litiul sunt substanțe care se regăsesc din belșug în apa de mare și care au efecte calmante, ajutând nivelul de serotonina din creier să se stabilizeze. Baia în mare relaxează mușchii, iar stresul este și el eliminat.
Asigură o piele frumoasă
Mineralele din apa de mare sunt responsabile pentru aspectul catifelat al pielii. Magneziul asigură o mai bună hidratare a pielii și reduce totodata inflamația cutanată. Sarea din apa de mare are un efect exfoliant blând asupra pielii, dar totodată cicatrizant. Acneea este de asemenea tratată de apa sarata din mare.
Previne rahitismul
Soarele ne ajuta să sintetizăm vitamina D, esențiala pentru un sistem imunitar sănătos și absorbția calciului la nivelul intestinului subțire. Așadar, nu trebuie să ne ferim de soare, însa trebuie să fim conștienți de efectele nocive pe care le poate avea, dacă ne expunem în exces.
Nu ocoli algele de la malul mării
De obicei, atunci când mergem la plajă încercăm să ne ferim de porţiunile în care există alge. Cu toate acestea, specialiştii susțin că algele acţionează benefic pentru sănătatea noastră. Acestea sunt bogate în calciu, fosfor, potasiu, azot, fier, sulf, magneziu, iod şi cobalt și au rolul de a elimina toxinele din piele şi combat celulita.
Terapia cu nămol
În caz de afecțiuni reumatice și circulatorii, se poate profita de terapia cu nămol. Cu un conţinut bogat de substanţe minerale, nămolul stimulează circulaţia sângelui şi ajută la relaxarea mușchilor. Împachetările cu nămol marin sunt eficiente în tratarea celulitei, în prevenirea retenţiei de apă din organism şi în combaterea îmbătrânirii premature a pielii.