Beneficiile inhalatorului în caz de răceală, viroză, tuse și nas înfundat

Odată cu răcirea vremii și creșterea incidenței virozelor și bolilor inflamatoare ale căilor respiratorii, tusea, nasul înfundat și respirația dificilă devin simptome frecvent întâlnite. Pentru diminuarea rapidă a simptomelor și ușurarea stării generale a organismului vin în ajutor inhalatoarele.

separator

Utilitatea inhalatoarelor a devenit recunoscută nu doar pentru eficacitatea lor, dar și pentru că sunt practice, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate acasă, de oricine are nevoie.

Procedurile cu aerosoli sunt indicate în afecţiuni ORL, precum sinuzita, rinofaringita, laringita, amigdalita, traheita, bronşita cronică, ce însoțesc episoadele de răceală, dar şi în boli pulmonare, cum ar fi astmul bronșic, emfizemul pulmonar.

Cel mai important avantaj al terapiei cu aerosoli este folosirea dozelor mici de substanțe medicamentoase, sau chiar evitarea medicamentelor în unele cazuri, iar efectele adverse sunt reduse. Chiar și după o singură procedură efectuată, deja se poate observa îmbunătățirea stării de sănătate a organismului.

Aerosolul cu piston Chicco

Aerosolul cu piston Chicco nebulizează rapid și eficace toate tipurile de medicamente. Particulele nebulizate au dimensiunea optimă pentru ca tratamentul sa aibă eficiență maximă. Tehnologia Sidestream reduce timpul de administrare a medicamentelor, mărind fluxul particulelor nebulizate, făcând astfel terapia mai simplă și mai practică pentru copii. Aerosolul este un dispozitiv medical, care transformă medicamentele în vapori și permite administrarea lor pe cale aeriană direct în aparatul respirator. Aparatul include: masca pentru copii, masca pentru adulți, mustiuc, tub nazal.Nebulizator cu ultrasunete Chicco

Inhalatorul silențios pe bază de ultrasunete Chicco pulverizează rapid și în tăcere cele mai frecvente medicamente pentru terapia prin inhalare, în caz de boli ale tractului respirator superior și inferior și procese inflamatoare localizate în nas, gât, bronhi și plămâni. Tehnologia silențioasă bazată, pe ultrasunete, oferă viteză mare și zgomot redus la maximum, astfel încât dispozitivul este excelent pentru copii. Designul amuzant a fost special conceput pentru a face tratamentul și mai ușor și mai convenabil, păstrând aceleași standarde de calitate și siguranță. Dispozitivul este simplu și ușor de utilizat, nu necesită întreținere specială.

Caracteristici și beneficii:

– practic și functional, conceput special pentru adulți și copii în egală măsură.
– măștile confecționate din silicon foarte moale și delicat sunt disponibile în 2 mărimi.
– cea mai mică mască garantează o potrivire perfectă pe fața micuțului tău, chiar și a nou-născutului, și oferă confort maxim pe toata durata terapiei.
– masca mai mare se potrivește pentru adulți sau copii mai mari.
– nebulizează rapid 1 ml în 5 minute.
– design conceput pentru bebeluși pentru a le distrage atenția, datorita figurinei amuzante, optimizând eficacitatea terapiei.
– pachetul conține și un tub pentru gura, dar și unul pentru nas (de tip ,,furculiță”).
– dispune de un sistem practic pentru depozitarea accesoriilor, chiar în baza nebulizatorului.
– în terapie se poate utiliza produsul Chicco soluție nazală sterilă, Chicco PhysioClean ser fiziologic, predozat în fiole de plastic de 2 ml, pentru a evita irosirea acestuia.

Modul de utilizare a aparatelor cu aerosoli este diferit:

  • Ar fi indicat ca întâi de toate să citiți instrucțiunea pentru a vă asigura că-l folosiți corect. Deși pare simplu de utilizat, asigurați-vă că nu faceți nici o gafă, mai ales atunci când îl asamblați.
  • De regulă copiii nu prea au răbdare atunci când este vorba despre tratamente, de aceea pregătiți aparatul cu ceva timp înainte. Asamblați piesele respectând pașii indicați în instrucțiune.
  • Spălați mâinile și uscați-le înainte de a începe procedurile.
  • Faceți o introducere informativă copilului dvs. despre cum trebuie să respire și cum trebuie să stea  așezat. Dacă piciului îi este frică, încercați să transformați procedura într-un joc. Priviți desene animate în acest timp sau citiți-i o poveste.

Investind bani într-un inhalator de calitate, fiți siguri că veți avea acasă un “medic” pentru toți membrii familiei, nu doar pentru copilul dumneavostră. Aparatul va fi funcționl ani buni și, astfel, veți economisi bani și timp. Atâta timp cât veți avea în trusa medicală un inhalator, veți reduce considerabil vizitele la medic și în farmacii.

Acum, în luna octombrie, achizionați inhalatoarele Chicco cu reducere de -30 %. Găsiți produsele în rețeaua ,,Farmacia Familiei”!  

Căștile audio, un pericol? Un studiu dezvăluie cât de dăunătoare ar putea fi pentru urechile tale

Fie că este vorba despre a asculta muzică sau pentru a participa la apeluri de serviciu sau pentru a viziona în liniște seriale web și filme, urechile abia mai au timp „să se odihnească”. Peste un sfert dintre adulți cred că auzul lor s-a înrăutățit de când au început să lucreze de acasă. Datele arată că, în medie, oamenii au folosit căștile timp de trei ore și jumătate în fiecare zi de la pandemie.

O analiză a 2000 de adulți a arătat că utilizarea echipamentelor audio a lăsat 43% dintre oameni cu dureri de urechi și 23% dintre oameni au raportat acest lucru de mai multe ori pe săptămână.

În plus, 36% dintre oameni au observat o creștere a acumulării de cerumen în ultimii doi ani.

Cum afectează căștile urechile?

Este recomandat să folosim căștile cu moderație pentru a preveni problemele de auz. Acumularea de ceară poate duce la pierderea auzului, infecții sau disconfort – chiar și un timpan perforat în cazuri extreme.

În timp ce mulți oameni au încercat să găsească modalități de a scăpa de ceara de urechi acasă, totuși, acest lucru poate fi dăunător canalului urechii.

39% dintre oameni au declarat că au primit avertismente de mare volum pe dispozitivul lor, dar au recunoscut că le ignoră.

Unii oameni au raportat chiar incapacitatea de a se concentra sau de a primi instrucțiuni pe deplin în timp ce folosesc căștile.

Problemele de auz, la fel ca și alte probleme de sănătate, se pot agrava și pot deveni cronice dacă nu sunt tratate sau abordate la timp.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

sursa

Variola maimuţei: O boală rară, de care oamenii se vindecă în general spontan. Cine poate dezvolta o formă mai gravă

Variola maimuţei, o boală care a provocat deja mai multe cazuri ce au fost detectate în Europa şi în America de Nord, este o maladie rară originară din Africa, de care oamenii se vindecă în general spontan, informează AFP, citat de Agerpres.

Turistul român din Grecia suspectat de variola... | News.ro

Ce este variola maimuței?

Apropiată de variolă, această afecţiune este considerată în prezent mult mai puţin gravă şi mai puţin contagioasă.

Variola maimuţei („monkeypox” în limba engleză) sau „ortopoxviroza simiană”, este o maladie considerată rară, cunoscută la oameni din 1970 şi identificată în premieră în Republica Democrată Congo.

„Identificarea în mai 2022 a unor focare de variola maimuţei în mai multe ţări non-endemice (unde boala nu circulă) şi fără legătură directă cu călătorii întreprinse în zona endemică este atipică,” a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Variola maimuţei este o boală infecţioasă care este cauzată de un virus transmis la oameni de animale infectate, cel mai adesea de rozătoare. Însă virusul a fost descoperit pentru prima dată în 1958 într-un grup de macaci care erau studiaţi în scopul unor cercetări ştiinţifice, de unde şi numele maladiei, au explicat specialiştii de la Institutul naţional de sănătate şi cercetare medicală din Franţa (INSERM).

Perioada de incubaţie poate varia în general între cinci şi 21 de zile, iar simptomele se aseamănă, fiind totuşi mai puţin severe, cu cele ale variolei (febră, dureri de cap, dureri musculare) în cursul primelor cinci zile.

Apoi, apar erupţii cutanate (pe faţă, palme, tălpi), leziuni, pustule şi, în cele din urmă, cruste.

Din 1970, cazuri de ortopoxviroză simiană la oameni au fost semnalate în 10 ţări africane.

În primăvara anului 2003, astfel de cazuri au fost confirmate şi în Statele Unite, marcând atunci prima apariţie a acestei boli în afara continentului african.

Cum se transmite?

Infecţia, în cazurile iniţiale, apare după un contact direct cu sângele, lichidele biologice, leziunile cutanate şi mucoasele animalelor infectate.

Potrivit cunoştinţelor medicale actuale, transmiterea secundară – denumită şi „interumană” – necesită un contact apropiat şi prelungit între două persoane şi se realizează în principal prin salivă sau prin puroiul din leziunile cutanate formate în timpul infectării.

Mai mulţi experţi au subliniat că deşi acest virus poate fi contractat în timpul unei activităţi sexuale, variola maimuţei nu este totuşi o boală cu transmitere sexuală. Această transmitere s-ar putea datora contactelor intime şi apropiate din timpul raporturilor sexuale, nu prin actul sexual în sine.

Cât este de gravă?

Variola maimuţei, aşa cum este ea cunoscută în prezent, se vindecă în general spontan, iar simptomele durează între două şi trei săptămâni.

Cazurile grave se produc mai frecvent la copii şi sunt asociate cu amploarea expunerii la virus, starea de sănătate a pacientului şi gravitatea complicaţiilor medicale.

Rata de mortalitate a acestei boli variază de la 1% la 10%, în funcţie de varianta virală detectată (există două), de ratele de infectare observate în zona endemică, în ţările cu sisteme de sănătate deficitare.

Însă îngrijirile medicale adecvate reduc considerabil riscurile şi cele mai multe dintre persoanele infectate se vindecă spontan. În ţările în care boala a fost detectată recent, nu a fost raportat niciun deces.

Există un tratament?

Deocamdată nu există tratamente sau vaccinuri specifice împotriva ortopoxvirozei simiene, dar poate fi limitată înmulţirea cazurilor, au explicat specialiştii de la OMS.

S-a dovedit în trecut că vaccinarea antivariolică avea o eficacitate estimată la 85% în prevenirea ortopoxvirozei simiene. Vaccinurile de primă şi a doua generaţie nu mai sunt utilizate în rândul populaţiei generale din anul 1984, după ce variola a fost eradicată.

Un vaccin de a treia generaţie (vaccin viu nereplicabil, folosind o tulpină care nu se înmulţeşte în organismul uman) este autorizat în Europa din iulie 2013 şi este indicat împotriva variolei la adulţi.

Serul beneficiază, de asemenea, de o autorizaţie de comercializare în Statele Unite pentru prevenirea variolei şi a variolei maimuţei.

sursa

Premieră medicală! Virusul revoluționar care ucide cancerul, injectat primului pacient uman

A fost injectat primul pacient uman cu un virus ”revoluționar” care ucide cancerul, după ce teste de succes pe animale arată că poate micșora tumorile de colon, plămâni, sâni, ovariene și pancreatice.

Chemo Creates Leaky Blood Vessels Helping Cancer Cells To Spread |  Technology Networks

În timp ce alte imunoterapii, cum ar fi inhibitorii punctelor de control, au fost eficiente în anumite tipuri de cancer, pacienții deseori recidivează și în cele din urmă încetează să răspundă, sau dezvoltă rezistență la acest tip de tratament, potrivit cercetătorilor.

În schimb, Vaxinia poate stimula sistemul imunitar al pacientului și poate crește nivelul unei proteine numite PD-L1 în tumori, făcând imunoterapia mai eficientă împotriva cancerului.

Vaxinia, (nume complet CF33-hNIS VAXINIA), este un tip de „virus oncolitic” – un virus găsit în natură care a fost modificat genetic special pentru a lupta împotriva cancerului.

Este dezvoltat de Imugene Limited, o companie specializată în terapii noi, care activează sistemul imunitar împotriva cancerului.

„Cercetările noastre anterioare au demonstrat că virușii oncolitici pot stimula sistemul imunitar să răspundă și să ucidă cancerul, precum și să stimuleze sistemul imunitar să răspundă mai mult la alte imunoterapii, inclusiv inhibitori ai punctelor de control”, a spus Daneng Li MD, cercetător principal al studiului, potrivit The Daily Mail.

„Acum este momentul să îmbunătățim și mai mult puterea imunoterapiei și credem că CF33-hNIS are potențialul de a îmbunătăți rezultatele pentru pacienții noștri în lupta lor cu cancerul”.

Studiul clinic de fază 1 își propune să recruteze 100 de pacienți cu cancer cu tumori solide metastatice sau avansate în aproximativ 10 locuri de testare din Statele Unite și Australia.

Se preconizează că va dura aproximativ 24 de luni.

Pacienții vor începe prin a primi o doză mică de Vaxinia, fie ca injecție direct în tumori, fie intravenos.

Odată ce siguranța Vaxina a fost demonstrată, unii participanți vor primi, de asemenea, un medicament de imunoterapie numit pembrolizumab, care îmbunătățește capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva celulelor care cauzează cancer.

„În mod interesant, aceleași caracteristici care, în cele din urmă, fac celulele canceroase rezistente la chimioterapie sau la tratamentul cu radiații sporesc de fapt succesul virusurilor oncolitice, cum ar fi CF33-hNIS”, a spus Yuman Fong MD, dezvoltatorul cheie al virusului modificat genetic.

”Sperăm să valorificăm promisiunea viralologiei și imunoterapiei pentru tratamentul unei game largi de tipuri de cancer mortale”.

sursa

Un mercedes, în care se aflau trei copii, s-a răsturnat într-un șanț la Hâncești
Articolul anterior
Două automobile, avariate grav în sectorul Botanica
Articolul următor