Beneficiile uleiului de susan

Acest ulei miraculos are multiple beneficii pentru sănătate. Acesta include capacitatea de a stimula sănătatea părului și a pielii, creșterea oaselor puternice, reducerea tensiunii arteriale, îmbunătățirea sănătății inimii, gestionarea anxietății și a depresiei, stimularea sănătății dentare, prevenirea cancerului, îmbunătățirea procesului digestiv și reducerea inflamațiilor.

separator

Uleiul de susan a devenit destul de popular în ultimii ani, și asta nu doar pentru că are un proces de extracție relativ ieftin. Acest tip de ulei este obținut cel mai bine atunci când semințele sunt complet coapte, ceea ce înseamnă că se sparg cojile exterioare. Uleiul de susan poate fi folosit la gătit și este cel mai frecvent utilizat în bucătăria asiatică, inclusiv chinezească, japoneză și în Asia de Sud, precum și în preparatele din Orientul Mijlociu. Iată o listă cu beneficiile pe care le are pentru sănătate uleiul de susan și cum ne poate ajuta să rezolvăm diferite probleme din viața de zi cu zi!
Ulei de susan pentru creșterea oaselor
Există mai multe minerale importante care se regăsesc în compoziția uleiului de susan, în special cupru, zinc și calciu. Aceste trei minerale sunt parte integrantă a creșterii oaselor în organism, ceea ce înseamnă că prin menținerea unui nivel adecvat de ulei de susan în dieta ta, vei putea să susții dezvoltarea oaselor, precum și viteza vindecării și regenerării acestora. Pe măsura ce înaintăm în vârstă, uleiul de susan ne poate ajuta să evităm osteoporoza și diverse alte deficiențe legate de slăbiciunile oaselor.

Ulei de susan contra anxietății și depresiei
Tirozina este un aminoacid care se găsește în cantități relativ mari în uleiul de susan. Aceasta a fost legată direct de activitatea și eliberarea serotoninei în creier, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit prin inundarea corpului cu enzime și hormoni ce ne fac fericiți. Cu alte cuvinte, atunci când suferiți de anxietate sau depresie, uleiul de susan poate da un impuls pozitiv.

Ulei de susan pentru sănătatea părului
Uleiul de susan a fost folosit în mod tradițional pentru îmbunătățirea firelor de păr. Acesta poate preveni căderea părului și vă poate ajuta să închideți nuanța firelor. În plus, efectele anti-bacteriene ale acestui ulei pot ajuta la eliminarea oricăror agenți patogeni sau organisme străine care atacă pielea capului sau părul.

Ulei de susan pentru sănătatea pielii
Uleiul de susan are un conținut important de zinc, care este unul dintre cele mai importante minerale din organism pentru piele. Acesta poate crește elasticitatea și finețea pielii, ajutând la reducerea aspectului petelor cauzate de vârstă. De asemenea, poate elimina afecțiuni ale pielii, inclusiv îmbătrânirea prematură a acesteia. Uleiul de susan poate fi utilizat și ca protecție solară, deoarece creează un strat protector pe piele, care reprezintă un alt mod de a proteja organismul de substanțele sau toxinele care intră în piele. În unele culturi, uleiul de susan a fost utilizat chiar pentru a trata bolile fungice de piele.

Sursa

Fiica Andreei Esca a terminat liceul. Cum s-a îmbrăcat la balul de absolvire?
Articolul anterior
Meghan Markle și Prințul Harry au avut o apariție deosebit de elegantă la Royal Ascot
Articolul următor
Alte articole interesante