Boris Johnson le cere britanicilor să slăbească! Riscul de deces în cazul bolnavilor de Covid-19 creşte proporţional cu greutatea

Obezitatea crește riscul complicațiilor sau chiar decesului în cazul persoanelor infectate cu coronavirus, potrivit unui studiu realizat de Public Health England, potrivit BBC. Mai mult, un audit NHS din Marea Britanie a dezvăluit că peste trei sferturi, respectiv 76,5%, dintre pacienții cu coronavirus bolnavi critici sunt supraponderali.

separator

În acest context, premierul Boris Johnson le-a cerut britanicilor să facă un efort pentru a slăbi, pentru a se feri astfel de complicații în cazul contactării SARS-CoV-2.

Boris Johnson transmite, într-un mesaj pe Twitter, că lupta cu kilogramele este o adevărată luptă. El le cere conaționalilor săi să slăbească, arătând că, în cazul infectării cu noul coronavirus, obezitate le pune viața în pericol.

Johnson vorbește, totodată, și despre lupta sa cu kilogramele.

„Nu-i ușor să scapi de kilogramele în plus, dar cu câteva mici schimbări cu toții ne putem simți mai în formă și mai sănătoși. Dacă toți ne facem partea noastră de treabă, putem reduce riscurile privind sănătatea și ne putem proteja împotriva coronavirusului, slăbind astfel și presiunea asupra Sistemului Național de Sănătate”, a scris premierul Boris Johnson, pe Twitter.

Premierul britanic mai prezintă și experiența sa de la terapie intensivă, spunând că problemele de greutate au făcut mai dificilă bătălia cu coronavirusul. El mai spune că după ce s-a vindecat de Covid-19 a intrat la regim și face mai mult efort fizic.

sursa

România: 1.151 cazuri noi, după 21.135 de teste prelevate în 24 de ore
Articolul anterior
Mărturia unui medic: ,,Lipsa de educație contribuie la răspândirea virusului”
Articolul următor
Alte articole interesante