Bunica băiatului cu scabie, care a decedat, a oferit detalii. Cum s-a întâmplat totul?

Băiatul de 16 ani din satul Bucuria, raionul Cahul, acum trei zile, s-a uns pe tot corpul cu substanţa benzilbenzoat luată de la farmacie, în combinaţie cu o altă soluţie periculoasă, ce conţine sulf, pentru a se trata de scabie.

separator
După tratamentul pe care adolescentul singur şi l-ar fi administrat, a doua zi acesta a ajuns la spital, în stare gravă, cu semne de intoxicaţie severă. În scurt timp, băiatul a făcut stop cardiac şi a decedat.

Adolescentul locuia doar cu bunica de aproape un an. Părinţii acestuia sunt divorţaţi şi muncesc peste hotare. Bătrâna povesteşte că nepotul se simţea rău încă de miercuri. „Totul era bine, o mâncat cu mine de cu seară, dimineaţa mi-o zis ca să nu meargă la şcoală, l-am întrebat de ce, mi-a spus că nu se simte chiar bine. Şi am spus lasă să stea, nu e straşnic o zi dacă a sta acasă. După, am observat că avea şi temperatură şi i-am spus că chem ambulanţa.”, a povestit Sofia Mocanu, bunica băiatului.

Femeia mai spune că tânărul avea erupţii pe piele şi se scărpina de câteva zile. Bătrâna susţine că l-a trimis la farmacie după unguient, dar tânărul ar mai fi adăugat o substanţă interzisă în amestec, pentru a se trata mai repede. „El o mai amestecat după nişte gălbeneaţă, soluţie care stropesc oamenii copacii, în coridor lângă plită şi după s-o dat pe corp cu aşa ceva. Nişte copii i-au spus când jucau fotbal. Ei îi spuneau lui că şi ei au avut aşa pete roşii. „, a mai spus bunica.

Potrivit medicilor, adolescentul a ajuns la spital miercuri, în stare gravă, dar conştient. Pe parcurs starea acestuia s-a agravat, iar doctorii l-au conectat la respirație artificială. „Pacientul a fost internat în secţia terapie intensivă. Ulterior starea copilului s-a agravat, devenind extrem de gravă, a fost nevoie de intubat pacientul respectiv pe fon de respirație artificială. A survenit stop cardiac, s-au aplicat măsuri de resuscitare timp de 30 de minute plus tratamentul medicamentos, necesar în astfel de cazuri, necătând la toate, copilul s-a stins la orele 11:45., a declarat Elena Tatu, vicedirectorul spitalului raional Cahul.

Cauza exactă a decesului va fi stabilită după rezultatele expertizei medico-legale.

sursa: www.publika.md

Rețete delicioase cu pește! Tu ce gătești de Florii!?
Articolul anterior
Accident violent la Drochia. O femeie a rănit o fetiță, după ce a fost aruncată pe acostament de șoferul unui BMW
Articolul următor
Alte articole interesante