Cadrele medicale din țară solicită imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-Covid

Cadrele medicale din țară care lucrează în secţiile Covid cer Ministerului Sănătăţii să autorizeze administrarea celei de a treia doze de vaccin.

„În noiembrie împlinesc jumătate de an de la ultimul vaccin. O să-mi fie frică, deoarece am şi vârstă înaintată şi există riscul de reinfectare. Vreau după şase luni să fac testul la anticorpi să văd ce a rămas şi dacă mai este ceva.”

„Suntem într-o stare extrem de gravă în toată ţara, iar asta pe de o parte este apărarea atât a noastră cât şi a copiilor, rudelor şi celor din jur, deoarece noi putem fi purtători şi să molipsim.”

Toţi doctorii din secţia terapie intensivă profil COVID de la spitalul „Sfânta Treime”vaccinaţi cu Pfizer acum jumătate de an vor să primească a treia doză. „Noiembrie – decembrie ar fi perioada bună să fie vaccinate cadrele medicale din prima linie, deoarece noi suntem cei în zona roşie şi mereu suntem faţă în faţă cu infecţia şi trebuie să fim în siguranţă, cu atât mai mult şi familiile noastre trebuie să fie în siguranţă.”

Medicii spun că dacă a treia doză nu va fi aprobată vor merge în România pentru serul salvator. Experţii în sănătate publică trag un semnal de alarmă şi cer aprobarea dozei booster pentru angajaţii medicali.

„Uitaţi-vă în cifrele de infectare din fiecare zi. Acolo este numărul specialiştilor medicali, 30, 40 în fiecare zi se infectează, din ei sunt inclusiv şi vaccinaţi. Riscul de a contacta boala din nou, riscul de a face boala, de a fi exclus din procesul medical pentru cel puţin o lună”, a menționat Ala Tocarciuc, conform publika.md

Responsabilii din Comisia Naţională de Vaccinare vor lua o decizie în curând.

„Zilele acestea, comitetul naţional de experţi în imunizare se întruneşte într-o şedinţă repetată pentru a discuta şi a aproba, a recomanda necesitatea administrării dozei trei anume peroanelor cum sunt lucrătorii medicali şi persoanelor imuno compromise”, a spus Ninel Revenco.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că vaccinarea cu a treia doză ar putea începe în decembrie, iar prioritate vor avea cadrele medicale. Luna trecută, Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat administrarea celei de-a treia doză de Pfizer. Compania a demonstrat în urma studiilor că titrul de anticorpi se reduce la jumătate de an de la rapel şi e nevoie de o doză suplimentară pentru creşterea protecţiei.

Patru copii s-au înecat după ce barca în care se aflau s-a scufundat în largul insulei Chios din Grecia
Articolul anterior
Locătarii de la Buiucani, rămași fără locuințe, revoltați de suma despăgubirilor propuse de autorități
Articolul următor
Alte articole interesante