Campanie de vaccinare la spitalul din Orhei: Medicii din prima linie de luptă cu Covid-19 au primit vaccinul

Primele doze de vaccin anti-Covid-19 au ajuns la Orhei. Astăzi au fost vaccinați primii lucrători medicali din cadrul Spitalului raional Orhei.

În această dimineață, 2 martie, Instituția Medico-Sanitară Publică Spitalul raional Orhei a recepționat primele 150 de doze de vaccin anti-Covid-19. Cei dintâi care au primit prima doză de vaccin Astra Zeneca au fost medicii din prima linie în lupta cu infecția Covid-19, lucrători medicali din secțiile reanimare, anestezie și terapie intensivă, cât și din secțiile cu specific de tratament Covid-19.

Până la ora 11:00 au fost vaccinați 20 de lucrători medicali. Nu au fost raportate reacții adverse acute, anunță conducerea Spitalului raional Orhei.

Printre persoanele vaccinate au fost și lucrători medicali cu vârsta de peste 65-70 de ani. Întreg procesul de imunizare în cadrul instituției este format din mai multe etape: înregistrarea persoanei, apoi consultația medicului infecționist, care evaluează starea de sănătate, urmează vaccinarea propriu zisă (injectarea soluției), și în final, supravegherea persoanei vaccinate timp de 15 minute. Iar pentru completarea schemei de vaccinare, persoanelor cărora li s-a administrat prima doză de vaccin AstraZeneca, după un interval de timp trebuie să li se administreze a doua doză de imunizare.

Pentru 1 etapă de imunizare sunt pregătite 134 de persoane. Este planificat ca zilnic să fie vaccinați câte 50 de lucrători medicali. Iar peste 4 – 12 săptămâni urmează să fie injectată a doua doză de vaccin, pentru a finaliza procesul de imunizare.

Vaccinul AstraZeneca, cu care au fost astăzi vaccinați lucrătorii medicali din cadrul Spitalului raional Orhei, este cu serul produs de concernul britanico-suedez și este indicat pentru imunizarea activă a persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, pentru prevenirea infecției SARS-CoV-2.

Imunizarea constă în administrarea a două doze separate, fiecare a câte 0,5 ml. A doua doză trebuie administrată după un interval de timp cuprins între 28 până la 84 de zile de la prima doză. Protecția anti Covid-19 începe la aproximativ 3 săptămâni după prima doză de Vaccin AstraZeneca.

Institutul de Medicină Urgentă: Medicii din secția Terapie Intensivă se vaccinează împotriva Covid-19
Articolul anterior
OMS: Este puţin probabil ca pandemia de Covid-19 să se încheie anul acesta. Care este vestea bună
Articolul următor