Când somnul pe partea stângă este cel mai benefic?

De obicei, oamenii dorm în multe poziții diferite: ​​pe o parte, pe spate și pe burtă. Știați că modul în care dormi poate influența sănătatea ta? Află când este bine de dormit pe partea stângă.

separator

Ei bine, este recomandat să dormi pe partea stângă, pentru:

A preveni arsurile nocturne, cauzate de boala de reflux gastroesofagian (GERD). Acest lucru va pune stomacul sub sfincterul cardiac, care este responsabil pentru conectarea esofagului la stomac.

Dacă dormiți pe partea stângă, conținutul în stomac nu va putea să curgă înapoi în esofag și acest lucru va împiedica refluxul acid.

Funcția îmbunătățită a splinei – splina este, de asemenea, pe partea stângă a corpului și face parte din sistemul limfatic. Dacă dormiți pe partea stângă, aceasta va ajuta splina să funcționeze mai bine. Gravitatea sporește fluxul sanguin către splină și își îmbunătățește funcția.

Îmbunătățește drenajul sistemului limfatic – unii experți susțin că somnul pe partea stângă permite limfei să se scurgă mai bine în canalul toracic plasat pe partea stângă.

Beneficiu pentru femeile gravide – potrivit specialiștilor, dormitul pe partea stângă este poziţia cea mai recomandată pentru gravide, întrucât asigură o mai bună circulaţie a sângelui la nivelul placentei, iar substanţele nutritive din sânge ajung astfel eficient la placentă şi bebeluş.

-Ajută inima – experții recomandă persoanelor care suferă de insuficiență cardiacă să doarmă pe partea stângă , deoarece ajută inima să pompeze sângele spre corp. Această poziție va ajuta sistemul circulator să utilizeze gravitatea ca beneficiu.

sursa

Ministrul Sănătății: în maximum două luni, în Moldova, prețurile la medicamente vor scădea
Articolul anterior
Astăzi marcăm Ziua Mondială a Alimentației!
Articolul următor
Alte articole interesante