Când vom scăpa definitiv de pandemia Covid-19? Specialiştii au dezvăluit data

În urma analizelor realizate de experţi, în câteva luni se pare că vom scăpa definitiv de coronavirus. Un renumit epidemiolog de la Universitatea Oxford a anunţat că Marea Britanie nu va mai avea nicio moarte cauzată de coronavirus începând cu luna iulie.

separator

Potrivit datelor publicate de Biroul Naţional de Statistici, numărul deceselor înregistrate, săptămânal, în Marea Britanie atins cea mai mică valoare de la începutul pandemiei de coronavirus.

În vârful perioadei, la mijlocul lunii aprilie, peste 16.000 de britanici și-au pierdut viața.

O echipă de la Universitatea de Tehnologie din Singapore a strâns toate datele cu privire la evoluția numărului de cazuri de infectare din cele mai afectate ţări din lume de pandemie.

Analizând datele, specialiștii au prezis eradicarea totală a COVID-19 în Marea Britanie, SUA și Italia.

Astfel, în Marea Britanie, coronavirusul ar fi eradicat (niciun caz nou și fără un al doilea val) la data de 30 septembrie. În cazul americanilor, finalul pandemiei s-ar atinge pe 11 noiembrie.

Italia, focarul de COVID-19 al Europei, va înregistra cazuri noi până pe 24 octombrie, scrie Daily Mail.

Graficele întocmite de statisticienii din Singapore estimează traiectoria răspândirii virusului în timp, urmărind numărul real de noi cazuri confirmate pe zi, începând din 12 mai.

Analizând ritmurile de accelerare şi decelerare ale focarului în fiecare ţară, oamenii de ştiinţă spun că au reuşit să stabilească momentul în care virusul va începe să scadă şi ulterior să fie eradicat.

Însă concluziile analizei se pot schimba, fiind influențate de complexitatea virusului, precum şi alţi factori, inclusiv restricţiile şi protocoalele de testare din fiecare ţară.

Sursa

Simptome ale menopauzei: 8 lucruri pe care nu le știai
Articolul anterior
O tânără de 16 ani care s-a infectat cu Covid-19 a luptat nu doar cu boala, ci și cu discriminarea celor din jur
Articolul următor
Alte articole interesante