Când vor ajunge primele doze de vaccin în Republica Moldova. Ala Nemerenco: ,,Mulțumesc echipei Ministerului Sănătății din România cu care am lucrat în ultimele zile”

Presedintele Klaus Iohannis a anunțat marți la Chișinau că România a pregătit un pachet de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova, care ar urma să includă până la 200.000 de doze de vaccin împotriva noului Coronavirus.

De asemenea, România va trimite în Republica Moldova o echipă de experți care va oferi ajutor în pregătirea strategiei de vaccinare. Totodata, România va oferi Moldovei în continuare ajutor sub formă de medicamente și echipamente medicale de protecție, necesare în lupta cu pandemia.

Ala Nemerenco, consiliera Președintei R. Moldova în domeniul sănătății, a declarată că primele doze de vaccin vor ajunge în țara noastră imediat ce vor fi create condițiile necesare pentru realizarea vaccinărilor.

Doctorul în Științe Medicale Ala Nemerenco: ,, Președintele României Klaus Iohannis în vizita sa la Chișinău a anunțat despre donația a 200.000 doze de vaccin anti-COVID din loturile pe care le obține România prin intermediul Comisiei Europene ca țară UE; oferirea unui suport tehnic prin trimiterea unei echipe de specialiști care să ajute Republica Moldova în pregătirea Strategiei de vaccinare, cât și donații de echipamente de protecție pentru personalul medical și medicamente strategice pentru tratamentul complicațiilor COVID-19.

Vaccinul va începe să între în țară din moment ce Republica Moldova este pregătită pentru a realiza vaccinarea. Primii vor fi vaccinați lucrătorii sistemului de sănătate din prima linie.

După ei, vor urma alte categorii de risc. Deci, mingea este pe terenul nostru – termenii de vaccinare depind de cât de repede ne vom organiza și vom fi gata să preluăm vaccinul. Mă bucur că am participat la realizarea acestui plan și mulțumesc mult echipei Ministerului Sănătății din România cu care am lucrat ultimele zile, și, în special ministrului Vlad Voiculescu”, a declarat Ala Nemerenco.

În Rusia a murit ,,cel mai gras copil” din lume
Articolul anterior
Câte cazuri de Covid-19 au fost confirmate astăzi, 29 decembrie?
Articolul următor
Alte articole interesante