Uleiurile esențiale care te ajută să înlături simptomele de răceala, chiar și la cei mici

Din cele mai vechi timpuri oamenii au cules din natură ierburile și plantele de care aveau nevoie pentru a se îngriji de sănătatea lor și a copiilor lor. În funcție de plante, uleiul esențial se regăsește în petale, rădăcini, frunze, semințe, coajă, lemn sau rășină. Acestea sunt extrase în toată lumea pentru a fi utilizate în medicamente, alimente, băuturi, parfumuri și cosmetice, iar proprietățile lor sunt nesfârșite, cunoscute și demonstrate dea lungul timpului, de la antibacterian, antiinflamator, antibiotic, antiviral, până la analgezic.

separator
Iată care sunt uleiuri pe care te poți baza în caz de răceali/viroze chiar și la copiii mici, dureri musculare, pișcături de țânțar, indigestie, agitație și anxietate

Lavanda (Efect: antiseptic, antibacterian, anti-inflamator) – Uleiul de lavandă este unul dintre cele mai folosite si utilizate uleiuri esențiale pentru efectele de calmare, relaxare, dar și pentru proprietățile lui antiseptice, antifungice și antimicrobiene. Un ulei cu personalitate, ușor de recunoscut după miros, acest ulei îl port mereu cu mine.

Tea Tree (Efect: antiviral, antifungic, antibacterian) – Uleiul de arbore de ceai este un ulei esențial ce poate fi utilizat în foarte multe scopuri, inclusiv menținerea sănătoasă a pielii, a părului și a unghiilor. Acesta este un dezinfectant natural ideal pentru mâini. Studiile au arătat că ucide mai multe bacterii comune și viruși responsabili de provocarea bolilor, inclusiv E. coli.

Lămâie (Efect: antiviral, antiseptic, antibacterian) – Lămâia și uleiul esențial de lămâie au fost folosite în medicina indiană pentru a trata un spectru larg de probleme de sănătate timp de cel puțin 1000 de ani.

Un ulei cu puternice proprietăți de curățare și purificare a aerului atunci când este difuzat, susține sănătatea funcțiilor respiratorii, are un puternic efect antiviral și stimulează sistemul imunitar.

Eucalipt (Efect: antiviral, antifungic, decongestionant, antiseptic, anti-inflamator) – Cred că uleiul esențial de eucalipt este cel mai cunoscut și utilizat ulei de către părinți, acesta având o mulțime de beneficii și luptă cu succes împotriva răcelii și a gripei. De asemenea, ajută la stimularea imunității și vindecarea infecțiilor fungice, precum și a rănilor.

Rozmarin (Efect: Anti-inflamator, expectorant, antiseptic, bronhodilatator) – Rozmarinul este o plantă parfumată originară din Marea Mediterană și își primește numele de la cuvintele latine „ros” și „marinus” (mare), ceea ce înseamnă „roua mării”. Cunoscut pentru aroma sa distinctă, caracterizată printr-un parfum energizant, verde, citric și mentolat, uleiul esențial de Rozmarin este derivat din planta aromatică Rosmarinus Officinalis, plantă aparținând familiei Mint, care include Busuioc, Lavandă, Mirt și Salvie

Frankincense (Anti-inflamator, antiseptic, cicatrizant, expectorant) – Regele Uleiurile Esențiale, uleiul de tâmăie este cu adevarat un remediu minune. Beneficiile pentru sănătate ale acestuia pot fi atribuite proprietăților sale ca anti-inflamator, antiseptic, dezinfectant, astringent, cicatrizant, digestiv, diuretic, expectorant, calmant și tonic.

Cum le folosim/diluăm în funcție de vârstă

Aromaterapia pentru copii poate fi folosită cu încredere și în siguranță de către noi, părinții, atâta vreme cât respectăm câteva principii de bază, de diluare și difuzare a uleiurilor.

Diluate în (30 ml. ) de Ulei Vegetal

Cele mai recomandate și folosite uleiuri vegetale, folosite ca bază pentru diluarea celor esențiale, sunt cele de Cocos și de Migdale. Acestea sunt foarte potrivite pentru bebeluși și copii, cu un efect delicat, emolient și hrănitor asupra pielii.

nou născuți 2 – 6 luni 6 – 12 luni 1 – 4 ani 6 – 7 ani 8 – 12 ani peste 12 ani
1 – 2 picături 1 – 3 picături 1 – 4 picături 5 – 8 picături 5 – 10 picături 5 – 12 picături 10 – 15 picături

Folosirea lor în Difuzor

peste 2 ani 2 – 5 ani 6 – 10 ani peste 11 ani
1 – 2 picături 1 – 3 picături 1 – 4 picături  1 – 5 picături

„Pe pernă”

Această metodă este folosită și ajută la desfundarea căilor respiratorii în timpul somnului. Ai grijă însă ca uleiul să fie pus pe o batistă undeva în apropiere, dar NU direct pe pernă, ideal ar fi ca batista să fie introdusă sub cearșaf pentru a evita un posibil contact cu ochii copilului.

peste 6 luni
1 – 2 picături

Totuși înainte de a folosi aceste uleiuri, nu uita să te consulți și cu un specialist. Ai grijă de sănătatea ta și a familiaiei tale!

Sursa

Inundații în Chișinău după topirea zăpezii. Video!
Articolul anterior
Cum poți face aluatul pentru pizza în doar cinci minute
Articolul următor
Alte articole interesante