Catastrofă ecologică în municipiul Chișinău: concentrația de detergenți în apele reziduale depășește de 50 de ori valoarea-limită

Agenția de mediu, din cadrul Ministerului Agriculturii, a dispus efectuarea analizelor de laborator în probele de apă prelevate în data 30.08.2019, de la Stația de epurare a apelor uzate din municipiul Chișinău, iar rezultatele sunt îngrijorătoare.

separator
La solicitarea Inspecției pentru Protecția Mediului Chișinău în data de 30.08.2019, în comun cu inspectorii de mediu, au fost prelevate 3 probe de apă de la Stația de epurare a apelor uzate mun. Chișinău:

1. proba nr. 1 – deversarea apelor după procesul de epuarare în emisar r. Bîc;

2. proba nr. 2 – amonte de deversare r. Bîc; nr.

3. proba nr. 3 – aval de deversare r. Bîc.

Conform rezultatelor analizelor de laborator în proba de apă (proba nr. 1) s-au constatat: depășiri ale valorilor-limită de încărcare cu poluanţi a apelor uzate evacuate în corpurile de apă la următorii parametri de calitate: CCO-Cr – de 2,0 ori; N/NH4+ – de 43,0 ori; Fosfor total – de 4,28 ori; detergenți – de 49,52 ori .

Totodată, Agenția de Mediu menționează că rezultatele încercărilor probelor de apă stabilesc majorarea concentrațiilor de poluanți în aval față de amonte cu următoarele valori: O2 – de 5,25 ori; CCO-Cr – de 2,68 ori; de N/NH4+ – de 8,9 ori; MS – 3,5 ori; detergenți – de 9,33 ori.

Mîine, 04.09.2019 vor fi gata rezultatele tuturor parametrilor de calitate. Raportul va fi transmis Inspectoratului de Mediu Chișinău pentru luarea deciziilor în conformitate cu legislația de mediu.

O interpretă din Moldova, cerută în căsătorie în timpul unui zbor cu parașuta!
Articolul anterior
S-a depistat cauza mirosului urât din Capitală: circa 3 tone de resturi de pește au fost găsite în grătarele de la Stația de Epurare
Articolul următor
Alte articole interesante