Caz rar, în România. O femeie vaccinată cu două doze Pfizer a decedat fiind infectată cu Covid-19

O femeie din județul Cluj, în vârstă de 70 de ani, vaccinată cu ambele doze de vaccin Pfizer, a murit în secția ATI, după ce a fost depistată cu Covid la două luni după rapel. 

Cazul este unic în România. Persoana decedată avea rapelul făcut în luna februarie, apoi a fost testată pentru anticorpi după vaccin. Și avea un număr considerabil, 6700, scrie realitateadecluj.net.

Infectări cu Covid-19 după rapel mai sunt la mai multe spitale din județul Cluj. O femeie de 50 de ani a ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie cu Covid-19, cu formă moderată, după peste o lună de la a doua doză de vaccin. 

Sunt și alte cazuri de infectare după rapel la spitalele din Cluj. Dacă unele persoane s-au infectat între cele două doze, cu atât mai ciudat este cazul de la Turda, unde persoana își făcuse rapelul și a fost testată pozitiv la Covid la o perioadă considerabilă după vaccinare.

Se știe că vaccinurile nu oferă protecție 100%, te poți infecta chiar dacă ești vaccinat, dar, cel puțin în cazul Pfizer, specialiștii spun că oferă protecție împotriva formelor severe. Te poți infecta, dar faci o formă mai ușoară a bolii, susțin specialiștii.

Purtarea măștii în aer liber nu mai este obligatorie în Israel
Articolul anterior
Mimimi Cakes – torturi savuroase cu design personalizat pentru orice sărbătoare din familia ta
Articolul următor
Alte articole interesante