Cazul care a șocat America. O femeie aflată în comă de mai bine de zece ani, a născut un copil

Băiețelul adus pe lume de o femeie din Arizona care se afla în stare vegetativă de mai bine de un deceniu, era să moară la naștere, relatează Daily Mail.

separator
Femeia a intrat în comă în urmă cu 14 ani după ce a suferit un accident şi a fost la un pas de a se îneca. Aceasta a născut pe 29 decembrie și a avut o naștere complicată. În orice moment, ea sau copilul puteau să moară. Doar o minune a făcut ca cei doi să supraviețuiască. Ea a născut ajutată de personalul azilului, după care a fost transportată la spital. Acum atât mama, cât și copilul sunt ținuți sub observație și se recuperează la un spital local.

Rudele femeii au declarat că bebelușul s-a născut într-o familie iubitoare și va fi foarte bine îngrijit, însă își doresc să afle cum a ajuns ca tânăra de 29 de ani să rămână însărcinată, ea fiind într-o stare vegetativă.

Femeia care a adus pe lume bebelușul între zidurile azilului din Phoenix, are 29 de ani și de mai bine de 10 ani este în stare vegetativă. Toată întâmplarea a fost ținută secret de angajații azilului până când cazul a ajuns în presa locală. Acum mai multe persoane care au rude în azilul respectiv se tem pentru oamenii dragi pe care îi au acolo.

Până în acest moment, nu se știe cine a lăsat-o pe femeie însărcinată, mai ales că nu putea să își dea acceptul pentru a avea relații intime. De la izbucnirea scandalului, directorul unității și-a dat demisia, iar polițiștii au preluat probe ADN de la toți angajații pentru a vedea cine a recurs la acest gest. De asemenea, nici un angajat de sex masculin nu mai are voie să între singur în cabinetele femeilor.

Potrivit unui avocat, există o singură explicaţie pentru ceea ce s-a întâmplat. Brian Claypool, avocat: “Dacă femeia din Phoenix era în stare vegetativă şi a dat naştere unui copil înseamnă că a fost violată, pentru că nu se poate să-şi fi dat consimţământul pentru relaţii intime.”

Rudele celorlalţi pacienţi nu au fost informate decât la cinci zile după naştere, şi abia după ce presa locală a dezvăluit situaţia. Rudă: “Eram foarte speriaţi, pentru că nimeni nu ştie ce se întâmplă, dacă a fost un angajat sau un aparţinător, dacă a fost un străin. Nu ştim nimic.”

sursa

Caz de rabie la bovine la Anenii Noi

În perioada 05.09.2024 – 11.09.2024, pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrat un caz de rabie la bovină, localitatea Puhăceni, raionul Anenii Noi, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Cadavrul bovinei afectate a fost distrus prin incinerare, iarresturile rezultate – înhumate.

”Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor întreprinde toate activitățile de control și de eradicare a focarului de boală, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 174/2023 privind măsurile de prevenire și control al rabiei la animale. ”, se arată într-un comunicat.

COVID-19: Un copil în stare gravă

În municipiul Chișinău se atestă o scădere a infecției COVID-19. Despre asta a anunțat șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Vladimir Bolocan, în cadrul ședinței operative de astăzi a serviciilor municipale, transmite Știri.md.

„Cu privire la situația epidemiologică, se atestă scăderea infecției COVID-19, lucru care l-am anticipat atunci când am anunțat deschiderea secției COVID-19 în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie. Acum, în această instituție, în secția nouă deschisă, sunt internați 16 pacienți. Copiii avem internați 12, un copil în stare gravă, 11 în stare medie. În cadrul Maternității municipale numărul 2 avem două gravide în stare medie, diagnosticate cu COVID-19”, a declarat Vladimir Bolocan.

Potrivit ultimelor date anunțate de ANSP, în perioada 2-8 septembrie, au fost înregistrate 1.542 de cazuri de COVID-19, dintre care 273 de cazuri în regiunea transnistreană.

O tehnologie de anestezie care va revoluționa medicina

O nouă tehnologie creată de cercetători israelieni are potenţialul de a îmbunătăţi modul în care medicii evaluează starea pacienţilor aflaţi sub anestezie, în timpul somnului sau la terapie intensivă, scrie doctorulzilei.ro.

Mai exact, este vorba de o tehnologie noninvazivă ce le permite medicilor să monitorizeze mişcarea ochilor şi nivelul de dilatare al pupilelor pacienţilor chiar şi când aceştia au ochii închişi, oferind şansele de răspuns clinic pentru pacienţii aflaţi în condiţii de comă, indusă sau nu, somn etc.

Dilatarea pupilelor, procesul prin care pupilele se extind pentru a permite ca mai multă lumină să pătrundă în ochi, poate oferi date extrem de importante cu privire la starea fiziologică a pacienţilor. Dimensiunea pupilei fluctuează nu numai ca răspuns la lumină dar şi ca reacţie la stimuli emoţionali sau fizici, cum ar fi durerea sau evenimente neaşteptate.

Aceste schimbări sunt coordonate de sistemul nervos vegetativ, care pregăteşte reacţia organismului la stimuli externi. Însă, până în prezent, monitorizarea acestor schimbări era posibilă doar atunci când pacienţii aveau ochii deschişi.

Pupilele pot fi monitorizate și dacă pacienții au ochii închiși

O echipă de cercetători de la Universitatea din Tel Aviv, coordonată de studentul doctoral Omer Ben Barak-Dror şi supervizată de prof. Yuval Nir şi de prof. Israel Ganot, a demonstrat că schimbările dimensiunii pupilelor şi direcţiei privirii pot fi monitorizate fără ca pacientul să aibă ochii deschişi. Concluziile lor au fost publicate recent în jurnalul Communications Medicine.

Cel mai bogat om din lume, fondatorul Amazon, divorțează. Ce se va întâmpla cu toată averea sa?
Articolul anterior
Fiul lui Dmitri Malikov este copia tatălui său. Mark a împlinit 11 luni
Articolul următor