Ce probleme de sănătate îți dezvăluie picioarele tale

Dacă ai simțit vreodată disconfort sau dureri la nivelul membrelor inferioare, atunci trebuie să știi că aceste simptome pot indica prezența unor anumite probleme de sănătate.

separator

Iată ce simptome ale picioarelor pot indica probleme de sănătate!

1. Picioare reci

Un număr de afecțiuni ar putea cauza picioare reci chiar și în timpul verii. Tulburările cum ar fi ateroscleroza și hipotoridismul pot scădea circulația, ducând la picioare reci. Leziunile nervoase reprezintă o altă cauză, deoarece nervii care detectează temperatura pot să nu funcționeze corect.

2. Picioare dureroase

Atunci când nu este cauzată de o lovitură, mers excesiv sau încălțăminte necorespunzătoare, durerea cronică a picioarelor poate fi rezultatul unor boli cum ar fi artrita, diabetul sau boala arterială periferică. Problemele spatelui pot produce, de asemenea, dureri ale picioarelor.


3. Picioare decolorate

Un aspect albastru, mov, roșu sau maro al picioarelor ar putea fi ceva la fel de inofensiv ca o vânătaie sau o entorsă, dar alte afecțiuni grave ar trebui eliminate. Insuficiența venelor, fenomoneul Raynaud (o condiție rară care determină reacția vaselor de sânge la stres sau frig), cheagurile sânge pot provoca decolorarea piciorului.

4. Picioare umflate

Edemul periferic reprezintă acumularea de lichide la nivelul picioarelor și gleznelor. Acesta poate fi cauzat de cheaguri de sânge, insuficiență venoasă, pericardită, limfedem sau ciroză, printre alte cauze.

5. Picioare fierbinți

Deși poate părea bine afară, picioarele tale au o temperatură crescută semnificativ, iar această problemă poate indica numeroase cauze. De la piciorul atletului la deficitul de vitamine, boala cronică a rinichilor, hipotiroidismul și boala Charcot-Marie-Tooth, există nenumărate afecțiuni care pot duce la apariția picioarelor fierbinți.

6. Furnicături

Când simți acele furnicături la nivelul picioarelor și nu ți-ai petrecut toată ziua în picioare, s-ar putea să fie vorba de o problemă. Motivele posibile sunt multe, inclusiv un nerv problematic, un deficit de vitamine sau o boală autoimună.

7. Rană care nu se vindecă

Există trei probleme medicale care pot duce la o zgârietură, tăietură sau altă rană la picior care nu pare să se vindece. Circulația slabă, cauzată de boli cum ar fi diabetul sau boala arterială periferică, edemul și infecțiile bacteriene pot sta în spatele acestei probleme.

8. Tălpi crăpate

Atunci când nicio loțiune nu pare a-ți înmuia picioarele, ar trebui să iei în considerare problemele de sănătate adiacente. De exemplu, neuropatia, psoriazisul și anumite tulburări autoimune pot provoca această problemă.

Sursa

Kamelia Melnic, protagonistă în videoclipul unei interprete de muzică populară
Articolul anterior
Cum a mers îmbrăcată la şcoală o fetiță de 13 ani? Diriginta a trimis-o imediat acasă
Articolul următor
Alte articole interesante