Ce probleme de sănătate poate trăda acneea

Tipul de acnee cu care te confrunți sau zona în care a apărut, pot dezvălui mai multe lucruri decât crezi. Schimbările hormonale, bacteriile, stresul sau moștenirea genetică sunt doar câțiva dintre factorii care duc la un ten acneic. Pe lângă dezechilibrele hormonale, acneea poate trăda o serie de afecțiuni mai puțin cunoscute. Iată ce boli poate ascunde acneea!

separator
Acneea poate indica faptul că suferi de o intoleranță alimentară

De cele mai multe ori, acneea este cauzată de schimbările hormonale care apar la pubertate, însă asta nu înseamnă că adulții nu pot fi afectați. În cazul adulților, cei mai mulți au observat o îmbunătățire a calității tenului atunci când au scos din alimentația lor produsele lactate sau nucile. Renunță la iaurt sau brânză pentru trei săptămâni și, dacă observi o ameliorare, înseamnă că produsele lactate ar putea fi factorul declanșator.

Ai obiceiuri alimentare greșite

Dacă deja ai încercat să elimini din dieta ta produsele lactate și nu ai observat nicio schimbare, atunci e posibil ca alte alimente să fie responsabile pentru problemele cu care tenul tău se confruntă. Specialiștii spun că zahărul sau cofeina pot fi cele care favorizează acneea.

Acneea și ovarele polichistice

Sindromul ovarelor polichistice afectează una din 10 femei și se caracterizează prin menstruații neregulate, exces de androgeni (hormoni masculini), acnee, creștere în greutate, sau, în timp, infertilitate. Este foarte important să îți consulți medicul ginecolog pentru a stabili cu exactitate dacă suferi de această afecțiune. Deși nu poate fi tratată complet, simptomele pot fi ținute sub control cu ajutorul pilulelor contraceptive, dar și printr-o dietă sănătoasă, bogată în legume, fructe, cereale integrale și pește.

Efectele nocive ale soarelui și acneea

Expunerea prelungită la soare și fumatul pot fi principalii factori declanșatori ai acneei. Așa că, pentru a le evita, aplică un strat generos de crema cu SPF și renunță la fumat.

Acneea apărută în special în zona T poate sugera probleme digestive

Dacă ai un ten gras, în special în zona T (frunte, nas și bărbie) atunci e posibil să te confrunți cu probleme digestive. Alimentele grase, procesate, favorizează apariția acneei, mai ales în zona frunții. Încearcă să ai o dietă echilibrată și variată.

Acneea poate fi un semn că trebuie să îți schimbi rutina de îngrijire a părului

Calitatea tenului poate fi influențată și de modul în care îți îngrijești părul. Dacă te confrunți cu acnee mai ales în jurul frunții, este foarte posibil ca produsele pentru păr pe care le folosești să fie de vină. Alege produse naturale, care nu conțin parabeni sau sulfați și clătește-ți întotdeauna părul foarte bine.

Ești prea stresată

De câte ori nu ai observat că, atunci când treci printr-o perioadă stresantă, tenul tău ține să îți arate asta? Asta fiindcă stresul crește nivelul de sebum, ce poate declanșa apariția acneei. De asemenea, irită glandele adrenale, care secretă o cantitate mai mare de hormoni androgeni, ducând astfel la inflamarea pielii.

Acneea poate fi cauzată de lipsa somnului

Lipsa somnului poate declanșa în timp mai multe afecțiuni precum obezitate, boli cardiovasculare sau diabet. Un studiu recent arată însă că un număr insuficient de ore de odihnă, poate favoriza și apariția acneei. Așa că, asigură-te că dormi între șapte și opt ore în fiecare noapte pentru a avea un ten sănătos.

sursa

În China, epidemia cu coronavirus a declanșat cel mai mare experiment din lume: munca de acasă
Articolul anterior
Noi reguli pentru funcționarii publici. În ce condiții vor avea dreptul să accepte cadouri?
Articolul următor
Alte articole interesante